Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Este cod galben de vânt la munte, iar la altitudine rafalele ating și 100 de km pe oră. Vânt puternic în mai multe regiuni din țară

Este cod galben de vânt la munte, iar la altitudine rafalele ating și 100 de km pe oră. Vânt puternic în mai multe regiuni din țară

Vântul puternic de la munte strică distracția schiorilor. Instalațiile pe cablu au fost oprite în Poiana Brașov din cauza rafalelor, deși zăpada oferă conditii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Este cod galben de vânt la munte, iar la altitudine rafalele ating și 100 de km pe oră, potrivit EuropaFM. În Poiana Brașov, vântul puternic a oprit funcționarea instalațiilor pe cablu, la scurt timp după ce oricum fuseseră puse în funcțiune doar instalațiile din partea inferioară a masivului, telescaunul Lupului și teleschiurile Bradul și Stadion.

Măsura vine doar la o zi distanță de anunțul facut de administratorii pârtiilor referitor la posibilitatea creării de zăpadă artificială, datorită temperaturilor suficient de scăzute.

Chiar dacă stratul de zăpadă este suficient pentru practicarea sporturilor de iarnă, distracția schiorilor e pusă în așteptare acum de vânt.Funcționarea instalațiilor se va relua de îndată ce condițiile meteo vor permite.

Vânt puternic, marți dimineață, în mai multe regiuni din țară. Au fost semnalate mai multe probleme

Avertizări Cod galben de vânt puternic, emise marți dimineață de Administraţia Naţională de Meteorologie. Vizate până la ora 10.00 sunt mai multe zone din Muntenia, Transilvania şi Dobrogea. Rafalele vor ajunge la 90 de km pe oră. Deja vântul puternic a creat probleme.

Vântul puternic a creat mai multe probleme în judeţul Neamţ, care s-a aflat sub atenţionare cod portocaliu, anunță Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În Piatra Neamţ, pompierii au intervenit pe o stradă pentru îndepărtarea unui acoperiş căzut peste trei autoturisme. Pe o altă stradă un autoturism a fost avariat de bucăţile unui acoperiş, iar pe o alta un gard a căzut peste o maşină. În zona unui supermarket din Piatra Neamţ, un panou stradal a avariat un autoturism.

Pe drumul naţional 15 C, un stâlp din lemn al unui operator de telecomunicaţii a căzut pe carosabil, iar pompierii au intervenit pentru a-l îndepărta.

Centrul Infotrafic ne anunță marți dimineață că circulaţia rutieră este oprită pe DN 1 R, între localităţile Beliş şi Poiana Horea, în judeţul Cluj, din cauza mai multor copaci care au căzut pe carosabil, ca urmare a vântului puternic. Zona este semnalizată corespunzător.

Tot din cauza vântului, manevrele în Portul Midia au fost oprite.

Sursa: EuropaFM. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

https://www.facebook.com/watch/?v=3005483136427502

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.