Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / FESTIVALUL NAŢIONAL „IOANA RADU“ – ediţia a IX-a Craiova, 15 noiembrie 2022
SERPICO CRAIOVA

FESTIVALUL NAŢIONAL „IOANA RADU“ – ediţia a IX-a Craiova, 15 noiembrie 2022

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, organizează, marți, 15 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, FESTIVALUL NAŢIONAL „IOANA RADU“ – ediţia a IX-a.

Evenimentul este găzduit de Teatrul Național „Marin Sorescu“din Craiova. Ne vor bucura sufletele cu romanțe, muzică de petrecere, cântece din perioada interbelică și tangouri, în acompaniamentul Orchestrei Marian Alexandru: Ion Amititeloaie, Alla Cebotari, Zorina Bălan, Ioana Cristea, Constantin Florescu, Cristina Gheorghiu și Gabriel Alexandru Ionescu, Ion Ghițulescu, Casandra Maria Hauși și Sorin Romanescu, Miruna Ionescu și Taraful Valentin Albeșteanu, Constantin Lătărețu și taraful său, Matilda Pascal– Cojocărița și Ștefan Cigu.

Festivalul este prezentat de Miruna Ionescu, iar directorul festivalului este Amelia Etegan, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj. Scenografia evenimentului este realizată de Lia Dogaru, iar realizator TV este Laura Constantinescu.Biletele se găsesc la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu“, deluni până vineri, între orele 11:00 – 19:00, iar sâmbăta și duminica înintervalul 12:00 – 19:00. Preț bilet: 70 lei/ persoană <<Înscriindu-se în galeria marilor valori, IOANA RADU este una dintreacestea, este cea care a fost reţinută şi acceptată de oamenii vremii dar şi de ceide astăzi ca fiind cel mai valoros interpret de romanţă, un gen apropiat doineitradiţionale dar şi foarte dificil de exprimat, puţini artişti având curajul să seapropie de un astfel de repertoriu.

Privilegiul de a avea un astfel de artist s-amaterializat în 1998 când instituţia Centrului Judeţean pentru Conservarea şiPromovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cel care pune în practică şi astăziproiectul, a iniţiat Festivalul Naţional „Ioana Radu“, un festival care avea săetaleze publicului iubitor al genului artişti consacraţi în slujba romanţei şi Marii Doamne IOANA RADU, din doi în doi ani, alternativ cu Festivalul Naţional „Maria Tănase“.>> Amelia Etegan, manager C.J.C.P.C.T. Dolj

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.