Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Val de reacții împotriva statuilor horror din Grădina Botanică Craiova: Mutați Templul satanic!

Val de reacții împotriva statuilor horror din Grădina Botanică Craiova: Mutați Templul satanic!

Sculpturile horror din Grădina Botanică continuă să stârnească valuri de reacții negative din partea craiovenilor, care au transmis mesaje publice.

Craiova s-a schimbat in bine, trebuie să recunoaștem acest lucru. Mă refer la imaginea de ansamblu a orașului. Cu toate acestea, cetățenii Craiovei reclamă, zilnic, diferite probleme cu care se confruntă, Administrația locală fiind responsabilă de generarea acestora. Nu se pot repara însă, peste noapte, lucruri ce au fost lăsate in paragină zeci de ani. E de ințeles! Dar, in unele situații, Administrația locală isi poate repara greșelile. Luarea unor măsuri urgente atunci când cetățenii sunt afectați, este obligația numărul 1 față de cetățeanul plătitor de taxe si impozite. In cazul de față, sculpturile horror din Grădina Botanică. Nu este nevoie de schimbarea legislației pentru a muta niște sculpturi hidoase, statui ce reprezintă o prezență șocantă pentru cei care vin sa se relaxeze în Botanică, în special pentru cei mici.

Frumosul și Urâtul se completează precum Yin și Yang, spun artistii. Pentru exprimarea urâtului, ei recurg la caricaturi prin care denunța prin intermediul unui defect fizic, un defect moral. Nu e cazul in privinta obiectelor despre care facem vorbire, exprimarea artistică e de domeniul patologic! Arată, mai degrabă, a templu satanic (vezi cele 5 statui in cerc). A te “lovi” zilnic de imaginea acestor monstruozități, pe care mii de oameni nu le văd ca reprezentând arta, “nu prea fac bine la cap”, o spun psihologii.

Sculpturile au fost plătite și “plantate” de Primăria Craiova. Oamenii sunt pe bună dreptate revoltați: autoritățile au mințit! Au spus public că obiectele au fost aduse în Grădina Botanică de Halloween și au rămas acolo până le vor găsi un alt loc. Au trecut doi ani!

Zona întunecată unde sunt amplasate aceste sculpturi, este ocolită de majoritatea celor care vizitează Grădina Botanică. Locul de relaxare perfect pentru craioveni, asa cum si-a dorit Primăria Craiova, devine pe zi ce trece un loc stresant, dupa cum declară oamenii. Lucrările ar merge prin tari unde se păstrează tradiții mistice și, eventual, mitice. Credeam că am depășit perioada in care trăia omul de Neanderthal. Dacă am privi mai atent, există un simbol in toate aceste sculpturi in lemn.

Grădina Botanică „Al. Buia” a fost înfiinţată din iniţiativa şi sub îndrumarea prof. dr. univ. Alexandru Buia în anul 1952, ca o instituţie ştiinţifică, didactică şi educativă. Acesta a înţeles că nu poate fi vorba de un învăţământ superior agronomic sau horticol fără o grădină botanică universitară.

Ce s-a ales: Au mai rămas putine plante și copaci didactici, multe flori sădite de Primăria Craiova, de altfel plăcut ochiului vizitatorului, și un loc macabru după cum se poate observa in fotografiile alăturate. Lângă copacul – arborele vieții ( Tuia Occidentalis), parcă in ciudă, sunt amplasați “doi zombi, care se ițesc din pământ printre crengile copacilor”. Garantat nu poate fi, respectiv un exemplu de viață pentru copiii care se plimbă cu părinții prin #GrădinaBotanica din #Craiova. Asa cum bine remarca un cetatean, mobilierul urban din Gradina Botanica ar putea fi reprezentat de lucrari brancusiene – simbol al creativitatii artistice, spre exemplu.

Poate autoritățile vor da dovadă de înțelepciune și le vor scoate de acolo!!!

Imaginile cu sculpturile horror genereaza, zilnic, valuri de reactii impotrivaVEZI AICI

IATA cateva mesaje dintre miile postate de cetateni pe retelele sociale:

Maria Palarie “Până a deslușii arta din aceste sclupturi, impactul vizual este horor.Mai ales acum dupa tragedia care a avut loc în acest parc.”

Stoica Elena “Era bine daca ne intrebau si pe noi, cetatenii acestui oras, daca suntem de acord cu aceste ” opere de arta”. Vor aparea din ce in ce mai multe, in ambitie ne face”

Mugurel Predatu “Este chiar horor. Sint lucruri malefice ,care trebuiesc distruse.Poporul care nu se roagă si nu caută fața lui Dumnezeu,primește ce merită .Credem că autoritățile se vor sesiza sa desființeze, asemenea chiciuri.Inspurati-va din creațiile lui Brâncuși și care a iubit Craiova.”

Maria Palarie “Până a deslușii arta din aceste sclupturi,impactul vizual este horor.Mai ales acum dupa tragedia care a avut loc în acest parc.”

Elena Covăsală “Nu-mi plac …mai mult teroare ,decît relaxare …!”

Gheorghe Florescu “Oameni îngropați de vii ,cea Ce poate da idei . Foarte usor poate fi interpretat și așa” 

Ramona Moraru “Sunt de groază,păcat de această grădină botanică frumoasă…”

Ramona Moraru “Aceste statui horror , strică tot aspectul grădinii ..ar fi trebuit să pună niște statui cu poeți ,nu așa ceva …”

Dorina Sanda Manolea “Inficosator,horor;Doamne fereste ce idei penibile poate sa aiba”

Florian Gheorghe “Probitate ca aceasta sa se numească artă este aproape de zero!!”

Ana-Maria Constantinescu “Pornografie horror. E o arta pe care nu o înțeleg. Eu…”

Stan Tatiana “Da cred că este singurul parc din Romania cu astfel de caricaturi satanice!! Trebuie sa fi nebun sa îți placă așa ceva !Acolo este înfățișarea unui iad !De aceea a și a și atras întâmplarea deja în acele locuri sa luat o viață și vor mai fi nenorociri !Înfățișări îngerești sau icoane sculptate ,desene animate ,personaje nu a putut sculpta Brâncuși de Oltenia!Mie una mie horror de ce este acolo, diavolul domnește acolo!În viața mea nu îmi voi mai duce copii acolo ….ce sa îi explic că sunt stafiile alea satanice unei fetițe de 3 ani pe bune! “

Rodica Mihaela “Ca o prevestire a terorii ce urma sa se intample…Eu nu mai intru in parc si nici in botanica, de uratul acelor bazaconii. “

Ceciu Ecaterina “Bună idee..ar trebui sa le scoată de acolo. Sunt groaznice. Băiatul meu cel mic de 2 ani s.a speriat de ele când le.a văzut ,a început sa plângă.”

Diana Mihaella “Se putea și mai bine , astea nu sunt sculpturi făcute , mai mult te speri când te uiți la ele pe tine ca adult dar mai ales un copil sa se uite pai nici ca mai merge acolo . Nu se gândește ca acolo vin ai copii nu doar Adulți Ce minte nebuna ”

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.