Ultimele știri
Acasă / Administratie / Breaking News #Coronavirus. Măsuri de ULTIMA ORA IN ROMANIA: Incepand de duminica, 8 Martie, se interzic evenimentele cu un numar mai mare de 1.000 de persoane, iar Școlile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise

Breaking News #Coronavirus. Măsuri de ULTIMA ORA IN ROMANIA: Incepand de duminica, 8 Martie, se interzic evenimentele cu un numar mai mare de 1.000 de persoane, iar Școlile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise

Incepand de duminica, 8 Martie, se interzic toate evenimentele organizate cu peste 1.000 de persoane, iar activitatile care implica sub 1.000 de persoane vor fi organizate doar cu aprobarea Grupurilor locale de Comunicare Strategica.

Declararea la intrarea în țară a altor zone decât cele din care vin intră sub incidență penală.

“Interzicerea oricărei acitivtăți care presupune participarea a 1.000 de persoane, iar sub o mie, va fi nevoie de aprobare pentru fiecare caz în parte, cu avizul prealabil al DSP. Măsurile se pot prelungi și după 31 martie, în funcție de evoluția la nivel european și mondial. Atât evenimente publice, cât și cele private. Este o măsură preventivă, dar necesară”, a anuntat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Autoritatile au anuntat trei nivele de risc: ”Dacă avem risc scăzut, evenimentul poate avea loc. La risc moderat, este o evaluare punctuală realizata de experti la fata locului, iar la un risc mai mare de 20 de puncte, evenimentul se suspendă”, a declarat secretarul de stat in MInisterul Sanatatii, Horatiu Moldovan.

De asemenea, incepand de duminica, sunt interzise vizitele apartinatorilor in spitale si s-a dispus sistarea stagiilor practice pentru studenți. Totodată, s-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ. La nivelul comitetelor județene de urgență, decizia se ia la propunerea DSP și a inspectoratului școlar.

Arafat: Cei care vor sa vina acasă de Paște să încerce să nu vină din zonele afectate

Grupul de Comunicare Strategica al țării face apel către populație sa evite orice deplasare in afara Romaniei. De asemenea, cetățenii care se afla in afara tarii sa evite revenirea în România. Măsurile sunt luate, deocamdată, până la 31 Martie.

Raed Arafat a mai declarat că nu va fi permisă sub nicio formă ieșirea din autoizolare înainte de trecerea celor 14 zile și nici nu vor fi eliberate la cerere certificate medicale care să ateste lipsa infecției.

Duminica, 8 martie, Romania are inregistrate 13 cazuri de infectare cu virusul Corona. Un numar de 15 persoane se afla în carantină, iar 12.734 sunt in situatia de autoizolare la domiciliu. Patru cazuri au fost declarate vindecate. Cei mai mulți dintre pacienți nu prezintă simptome și au o stare bună, a mai spus Arafat.Detalii in video

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/2374387069514086/

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.