Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / USR: PNL și PLUS au termen pana pe 21 Martie să decidă dacă intrăm cu un candidat comun în lupta pentru Primăria Craiova
SERPICO CRAIOVA

USR: PNL și PLUS au termen pana pe 21 Martie să decidă dacă intrăm cu un candidat comun în lupta pentru Primăria Craiova

71% dintre craioveni vor un candidat unic anti-PSD la primăria Craiova, arata sondajele comandate de USR, susține deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel.

“Sondajele comandate de USR pentru municipiul Craiova arată că putem câștiga Primăria în fața Olguței Vasilescu în cazul unei alianțe mai largi, alianță care, pe lângă PLUS, trebuie să includă și PNL.

Mai sunt între 100 și 110 zile până la alegerile locale. Fereastra de negociere este scurtă și o decizie trebuie luată acum, în următoarele două săptămâni.

Termen scurt: 21 martie

Pe 21 martie, USR are programată ședința Comitetului Politic prin care va aproba toate alianțele de oriunde și de orice tip pentru acest rând de alegeri locale.

Îmi doresc să pot prezenta în acea ședință soluția politică pentru a câștiga primăria Craiova, dar pentru asta este nevoie de un protocol local agreat și semnat de părți până pe 20 martie 2020.

Invitație la dialog în trei

Reiterez invitația la dialog instituțional și transparent pe care am lansat-o încă din decembrie 2019 atât către PLUS cât și către PNL, iar pentru că timpul este atât de scurt, pentru că în cadrul alianței nu ne-am mișcat suficient de repede, nu mai avem luxul de a discuta întâi între USR și PLUS și ulterior cu PNL. Este important acum să ne punem cu toții la masă și să ieșim de acolo cu o soluție comună.

Pentru a putea moderniza Craiova, pentru a avea un impact pozitiv asupra vieții oamenilor de aici, USR își dorește să fie parte la guvernarea și administrarea locală.

Nu mai putem lăsa PSD să paraziteze bugetul Craiovei.

Este obligatoriu să găsim o soluție politică echitabilă, matură, de a stabili un candidat unic al USR, PLUS și PNL capabil să ia primăria Craiova din mâna Olguței și o soluție de a forma o majoritate în Consiliul Local Craiova. Decizia asta depinde de o mână de oameni, lideri politici locali, și trebuie luată acum.

Am speranța că putem trece peste propriile orgolii, peste nemulțumirile normale și naturale ale unor colegi, ale unor apropiați sau susținători de-ai noștri. Sper să ne înțelegem rolul temporar de lideri politici pe care îl avem fiecare, să înțelegem importanța momentului și să luăm decizii pentru cetățeni.

Mai avem două săptămâni să ne decidem dacă o vrem sau nu pe Olguța primar la Craiova. Eu unul nu o vreau”, a anunțat deputatul USR Dolj, Adrian Claudiu Prisnel.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.