Ultimele știri
Acasă / Administratie / O nouă zi de tratative politice între PNL, PSD și UDMR
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

O nouă zi de tratative politice între PNL, PSD și UDMR

Negocierile politice pentru formarea unei majorități PNL – PSD – UDMR continuă, joi, cu domeniile muncă, sănătate, educaţie, cultură şi nediu de afaceri. Miercuri, tratativele au debutat în domeniul fiscal-economic.

Desemnarea premierului a generat primul blocaj, scrie europafm.ro. Atât liberalul Florin Cîțu, cât și social-democrat Marcel Ciolacu aspiră la post. Rămâne în discuție ideea unei rocade la acest fotoliu, la un anumit interval de timp. Maghiarii și-ar dori și ei să conducă, prin rotație, executivul.

Noul cabinet ar putea avea 20-21 de ministere, inclusiv unul pentru Familie, după a anunțat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Social-democrații propun creşterea salariului minim de la 1 ianuarie, a pensiei minime, dar şi a alocaţiilor. PNL insistă pe încadrarea în ținta de deficit. Potrivit PSD, finanțarea necesară pentru aceste măsuri de sprijin social ar putea veni din așa-numita taxare a luxului. În plus, este necesară o mai bună colectare fiscală.

Liberalii refuză orice majorare de taxe în perioada următoare, dar sunt de acord că trebuie înăsprită lupta cu evaziunea fiscală. Președintele PNL speră ca negocierile să fie încheiate până duminică.

În opinia lui Florin Cîţu, ar fi “ideal” ca votul în Parlament pentru învestirea noului guvern de coaliție să fie dat săptămâna viitoare.

Foto: Inquam/Text: europafm.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PMP DOLJ: CEREM 10 MĂSURI PE TERMEN SCURT DE LA NOUL GUVERN

Anișoara Stănculescu, vicepreședinte național PMP: ”Vom monitoriza cu atenție fiecare acțiune și decizie a guvernului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.