Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Update. Craiova, Târgul de Crăciun în imagini. Bănia intră in TOP 3 cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa
SERPICO CRAIOVA

Update. Craiova, Târgul de Crăciun în imagini. Bănia intră in TOP 3 cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Update. Craiova intră in TOP 3 cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Craiova a intrat în primele 3 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, in urma a peste 41 000 mii de voturi, potrivit unei informări a Primăriei Craiova.:

Craiova a cucerit inimile turiștilor de pretutindeni și obține locul 3 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după capitala Ungariei și orașul Gdansk din Polonia. După 10 zile de vot online, European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat astăzi rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023. Cu aproape 42000 voturi, Craiova devine, astfel, una dintre cele mai căutate destinații turistice din Europa, pentru al doilea an consecutiv, fiind destinația din România cu cel mai mare număr de voturi de la înființarea acestei competiții.

“După rezultatul onorant de anul trecut, când turiști din toată lumea au apreciat că târgul de Crăciun de la Craiova merită să fie în primele șase din Europa, chiar de la prima noastră participare într-o asemenea competiție, anul acesta am început pregătirile încă din primăvară. Mai ales că promovarea de anul trecut a transformat Craiova, în doar câteva luni, într-o adevărată destinație turistică. Astfel, pentru ediția din acest an, am extins suprafața târgului în mai multe piețe, am montat cele mai frumoase decorațiuni luminoase în tot centrul orașului și am realizat căsuțe unicat, concepute special de cei mai talentați artiști pentru Craiova. Dacă anul trecut, Craiova obținea cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, anul acesta avem confirmarea că investițiile făcute de administrația locală în domeniul cultural-turistic nu au fost făcute în van”, a declarat primarul Lia-Olguța Vasilescu.

Potrivit comunicatului oficial al organizației European Best Destinations, citat de Primăria Craiova, Târgul de Crăciun de la Craiova a obținut un total de 41884 voturi, multe dintre acestea provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania. Locul 3 în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa este cu atât mai onorant pentru municipiul Craiova, având în vedere că 374 803 turiști din 179 țări au votat în această perioadă dintre 20 orașe candidate, propuse de European Best Destinations.

De remarcat este faptul că indiferent de voturile naționale pentru fiecare destinație podiumul rămâne neschimbat, iar Craiova se situează în topul celor mai bune destinații de Crăciun.

Între Craiova și Gdansk din Polonia, oraș clasat pe locul 2, este o diferență de doar 6137 de voturi, iar Budapesta, care a câștigat competiția din acest an, a fost votată de 51253 de turiști.

Mulțumim tuturor celor care ne-au votat și invităm hotelierii, agențiile de turism și toate companiile sau instituțiile care lucrează în domeniul turismului din Craiova să utilizeze cu mândrie logo-ul “European Best Christmas Market” pe toate comunicările, site-urile, fotografiile sau imaginile difuzate/distribuite, îndeamnă Primăria Municipiului Craiova, intr-o postare pe Facebook.
Vezi clasamentul aici: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/


Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.