Ultimele știri
Acasă / Administratie / UPDATE. Primarul Genoiu merge mâine la București să aducă soluția pentru Colegiul Carol I. Reabilitarea clădirii de patrimoniu, în pixul ministrului Dezvoltării
SERPICO CRAIOVA

UPDATE. Primarul Genoiu merge mâine la București să aducă soluția pentru Colegiul Carol I. Reabilitarea clădirii de patrimoniu, în pixul ministrului Dezvoltării

UPDATE. Documentatia pentru reabilitarea Colegiului National Carol I a primit aviz favorabil din partea Ministerului Dezvoltării, anunta Primarul municipiului Craiova.

“Acum câteva momente s-a încheiat ședința comisiei CTE a Ministerului Dezvoltării unde documentația clădirii Colegiului Carol I și Opera Română a primit AVIZ FAVORABIL. Din acest moment încep etapele premergătoare adoptării Hotărârii de Guvern”, este mesajul postat pe facebook de Mihail Genoiu.

Autoritățile locale încearcă să găsească soluții pentru restaurarea clădirii Colegiului National Carol I. In cladirea de patrimoniu functiona pana nu demult si Opera Română. Pentru ca este grav avariatä, elevii Colegiului si artiștii Operei au fost mutați. In clădire a ramas însă întreg patrimoniul Colegiului Carol I. Vezi detalii aici: Mii de cărţi de patrimoniu şi tablouri lăsate să putrezească. „Străinii ar da bani grei pentru ele, iar noi le ţinem în cutii de pufuleţi“ FOTO 

“Astăzi am semnat documentele pentru participarea unei delegații a Primăriei Craiova la ședința Comisiei Tehnico-Economice de la Ministerul Dezvoltării de avizare a documentației referitoare la investiția reabilitării Colegiului Carol I și a Operei Române din Craiova, care se va ține mâine, 28 ianuarie 2020, ora 10.00, la București.

Această comisie succede avizului dat de pre-comisia tehnică (pregătitoare) de la nivelul Ministerului Dezvoltării din data de 10 octombrie 2019 și avizului dat de Comisia Tehnică din cadrul Companiei Naționale de Investiții din data de 20 septembrie 2019.

Așa cum am menționat și în cadrul conferinței de presă din data de 21 ianuarie 2020 continuarea procedurilor stătea în pixul Ministrului Dezvoltării. Noi am urmat toți pașii, am făcut tot ce ține de Primăria Craiova și de autoritățile locale, conform solicitărilor venite de la București și reglementărilor în vigoare.


Foto: Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Datorită insistenței noastre, inclusiv prin conferințele de presă în care am solicitat public desemnarea comisiei de la Ministerul Dezvoltării, mâine, 28 ianuarie 2020, vom fi prezenți la București unde va avea loc, în sfârșit, întrunirea acelei comisii tehnico-economice pe care o așteptăm încă din 04 noiembrie 2019″, a declarat, in urma cu cateva momente, primarul Mihail Genoiu.

Citeste si:

Zeci de voluntari își dau mana pentru salvarea patrimoniului Colegiului Carol I, sătui de promisiunile autoritatilor

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

“Boema Culturală a Olteniei”, o nouă ediție de colecție

Luni, 27 mai 2024, ora 17:00, la Casa Universitarilor din Craiova debutează cea de-a VI-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.