Ultimele știri
Acasă / Administratie / Craiova. Bazinul de inot de la Colegiul Carol I se redeschide publicului
SERPICO CRAIOVA

Craiova. Bazinul de inot de la Colegiul Carol I se redeschide publicului

După o pauză îndelungată în care bazinul de inot nu a fost deschis pentru public, având în vedere situația legată de angajarea salvamarilor, începând din august, acesta își va reîncepe activitatea.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a reacționat după ce mai multe persoane au întrebat pe Facebook ce se întâmplă cu deschiderea bazinului de inot de la Colegiul Carol I: “Bazinul de inot de la Colegiul Carol I va putea fi deschis în luna august. Până în acest moment, actele “Asociației Sportive Carol I Craiova”, care reunește reprezentanții părinților elevilor, reprezentanții catedrei de Educație fizică si sport și pe cei ai conducerii unitații școlare, au fost analizate de instanță, care a decis că abia în data de 6.07.2022 va putea fi înființată.

După înființare vor fi imediat demarate procedurile de autorizare a asociației ca și club sportiv, urmând a deveni primul club sportiv din orașul nostru afiliat la federația de profil. Menționez că investiția în bazin a fost făcută de Primăria Craiova, dar administrarea bazei sportive aparține școlii. Cum școala nu putea angaja salvamari, s-a luat decizia creării unei Asociații Sportive care abia acum a fost legalizată de o instanță. Ne-am fi dorit extrem de mult ca situația să poată fi deblocată mai repede, dar nu ne putem aroga și rolul de instanțe de judecată.

Din momentul în care am devenit primar, am făcut toate demersurile pentru ca bazinul să poată fi folosit de toți copiii, inclusiv prin cereri de modificare a legislației adresate Ministerului Educației, astfel încât să poată fi angajat personal care să deservească bazele sportive, iar vara aceasta, în sfârșit, va fi pus la dispoziția tuturor doritorilor” .

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 45 de canotori în 12 echipaje

Canotajul românesc are un nou motiv de mândrie: Mihai Chiruță a obținut biletul olimpic în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.