Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Softronic Craiova depășește borna de 60 de locomotive Transmontana produse
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Softronic Craiova depășește borna de 60 de locomotive Transmontana produse

Softronic Craiova, singurul producător de locomotive noi din estul Europei, continuă producția seriei Transmontana, la mai bine de 10 ani de la debutul primei locomotive din serie.

Astfel, cu ocazia unei vizite la fabrica din Cernele, Mobilitate.eu prezintă cele mai noi locomotive care vor ieși pe poarta fabricii în următoarea perioadă. Recent compania a livrat în Suedia locomotivele 13 și 14, LEMA 055 și LEMA 056, fiind în etapă avansată locomotivele 15 și 16, numere Softronic 057 și 058.

Încă din vară a fost livrată LEMA 059 la MMV Rail. Astfel, LEMA 057 și 058 vor realiza probele în țară până la finalul anului, urmand apoi livrarea în Suedia. Livrarea celor două încheie primul acord dintre Softronic și Green Cargo Suedia, care prevedea livrarea a 16 locomotive.

În prezent companiile au un acord cadru pentru livrarea a până la 100 de locomotive, acordul fiind încă valabil, un prim contract urmând să fie semnat între cele două părți în următoarele luni.

Totuși, bugetul redus al Green Cargo nu va permite achiziția anuală a mai mult de maxim 6 unități, deși dorește în 2022 extinderea operațiunilor comerciale cu locomotive LEMA și în Norvegia.

În continuare, LEMA 060 este în curs de echipare urmând să fie livrată operatorului EP Rail, care deja are în exploatare un număr de 6 locomotive Transmontana, numerele 035, 036, 037, 038, 039, 048, existând perspectiva continuării comenzilor pentru noi locomotive în continuare.

De asemenea, anul 2022 va aduce continuarea livrărilor către operatori din România, deja tradiționalele livrări de 1-2 locomotive pentru DB Cargo, dar și câteva noutăți pentru operatori noi din România și străinătate.

Sursa: mobilitate.eu

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

VIDEO/PNL vrea plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, reducerea TVA, precum şi exceptarea de la plată a certificatelor verzi

Foto: mediafax.ro Partidul Naţional Liberal a propus mai multe amendamente, care sunt deja discutate în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.