Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / PMP DOLJ: CONTINUĂM BĂTĂLIA PENTRU ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE!
SERPICO CRAIOVA

PMP DOLJ: CONTINUĂM BĂTĂLIA PENTRU ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE!

ANIȘOARA STĂNCULESCU, președinte PMP Dolj: Eliminarea pensiilor speciale rămâne un obiectiv politic pentru PMP. Principiul contributivității la baza sistemului public de pensii!

ANIȘOARA STĂNCULESCU, președinte PMP Dolj: ”Nu este normal ca marea masă a pensionarilor să fie tratată cu dispreț și să aibă pensii sub 1.000 de lei, iar aproape 10.000 de pensionari să aibă venituri imense care sfidează principiul contributivității”

PMP va continua bătălia sa și în viitorul legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale.

”De doi ani de zile avem inițiative politice și legislative prin care vrem să anulăm pensiile speciale. Din păcate ne lovim de zidul complicității PNL-PSD, partide care nu vor acest lucru.În opinia noastră singurii care ar trebui să beneficieze de pensii speciale sunt veteranii de război, militari care au luptat în teatrele de operațiuni și foștii deținuți politici.Restul cetățenilor ar trebui să primească pensii în funcție de contributivitate.”- apreciază Anișoara Stănculescu, liderul PMP Dolj.

PMP a depus în septembrie 2018 un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale, după care a demarat o campanie de strângere de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale vizând organizarea unui referendum.Din păcate celelalte forțe politice nu au sprijinit acest demers.

PMP este singurul partid al cărui lider Eugen Tomac a anunțat că renunţă la pensia specială pe care a instituit-o PSD pentru parlamentari.

”Sper să avem un grup parlamentar mai puternic, mai numeros în urma alegerilor din 6 decembrie și să reușim să impunem eliminarea pensiilor speciale. Există discrepanțe uriașe în sistemul de pensii iar aceste așa numite pensii speciale nu ar face decât să permanentizeze aceste discrepanțe.Banii publici trebuie gestionați cu maximă responsabilitate într-o perioadă care se anunță una foarte dificilă.Cea mai mare parte din cele 114 milioane de lei noi necesari pentru aceste 10.000 de pensii speciale e suportată de bugetul de stat.Trebuie să stopăm aceasta risipă!”- a mai precizat Anișoara Stănculescu, președinte al PMP Dolj și candidat al acestei formațiuni pentru Camera Deputaților.

PMP a votat legea prin care aceste pensii speciale au fost impozitate cu 85% și așteaptă ca ea să devină realitate după Decizia Curții Constituționale din 4 noiembrie.

”Ar fi un prim pas pentru degrevarea bugetului de stat de susținerea acestor venituri. Obiectivul rămâne însă eliminarea pensiilor speciale și asigurarea unui sistem public de pensii echitabil”- conchide liderul PMP Dolj.

BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 45 de canotori în 12 echipaje

Canotajul românesc are un nou motiv de mândrie: Mihai Chiruță a obținut biletul olimpic în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.