Ultimele știri
Acasă / Justiție / Comaroni: Activitatea firmelor vizate pentru extorcare de către generalii-interlopi, era blocată prin controale, excese bancare și ilegalități judiciare. Prin finanțările corporatiste și sorosiste acordate ONG-urilor și presei, Factorul Extern vrea să preia controlul – Gold FM

Comaroni: Activitatea firmelor vizate pentru extorcare de către generalii-interlopi, era blocată prin controale, excese bancare și ilegalități judiciare. Prin finanțările corporatiste și sorosiste acordate ONG-urilor și presei, Factorul Extern vrea să preia controlul – Gold FM

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a explicat la ce se referă legea agenților străini, ce provoacă tulburări publice în țările din jurul României, în condițiile în care se consideră că se manipulează ONG-urile, dar și presa (!), prin finanțări externe opuse intereselor naționale.

Jurnalistul Bogdan Comaroni și-a început analiza prin prezentarea unor informații importante despre Cătălin Hideg și afacerea acestuia, detalii ce pot completa tabloul conturat în presă despre abuzul rețelei lui Florian Coldea. Cătălin Hideg a fost presat timp de 16 luni pe toate căile juridice, a fost supus unor percheziții și controale abuzive și repetate, în urma cărora 12 dintre clădirile deținute de el au fost puse sub sechestru, iar conturile bancare i-au fost închise. Activitatea firmei Sanimed a fost în mod deliberat blocată și pusă pe butuci, pentru ca patronul Cătălin Hideg să fie astfel forțat să apeleze, la disperare, la Coldea și rețeaua sa pentru a-și salva firma și angajații. I-a fost propus Coldea, tocmai pentru că acesta era apropiat de Laura Codruța Kovesi, cea care îi instrumenta cazul la Parchetul European. Această precizare suplimentară creionează un modus operandi la toate nivelurile, de la instituțiile de control, la excesele bancare împotriva afaceriștilor vizați, până la ilegalități judiciare.

Statul Paralel și-a întins tentaculele în domeniul politic, în domeniul juridic, în mediul de afaceri, în presă și chiar și în industria entertainment-ului. Discuția purtată de jurnalistul Bogdan Comaroni cu afaceristul Cătălin Hideg a demonstrat faptul că, în domeniul economico-financiar, Statul Paralel s-a ocupat și se ocupă de preluarea de firme profitabile sau de falimentarea lor și de transferarea acestora „la cheie” către interpușii Statului Paralel.

Trecând la subiectul referitor la legea agenților străini, inspirată de modelul american, Bogdan Comaroni a explicat că totul a pornit de la o decizie a Rusiei, adoptată în 2022, conform căreia dacă apar pe traseul banilor entități externe care finanțează cu peste 5-7-10% din ONG-uri, companii media și alte astfel de trusturi, exponenții acelora trebuie considerați agenți străini, aplicându-li-se anumite rigori suplimentare sau sancțiuni, după caz. Ulterior, în Bosnia, s-a decis adoptarea unei legi similare, pentru că țara era presată de intervenția lui Soros asupra ONG-urilor și entităților media. E firesc într-o societate democrată să devină transparente finanțările primite de trusturi media sau de ONG-uri, ca publicul consumator să cunoască exact interesele cui vor fi apărate sau promovate de astfel de entități. La intervenția UE, s-a retras legea agenților externi în Bosnia. În Georgia adoptarea unei astfel de legi a fost un succes, în pofida presiunilor americanilor. Organizațiile guvernamentale și asociațiile funcționează în multe dintre entitățile de presă ale Statului Paralel, fiind finanțate de către fundațiile corporațiilor multinaționale, și influențează discursul public în mod negativ.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.

Sursa: solidnews

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.