Ultimele știri
Acasă / Administratie / Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: Siguranță maximă pentru pasagerii Aeroportului Internațional Craiova cu ajutorul unui nou proiect european

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: Siguranță maximă pentru pasagerii Aeroportului Internațional Craiova cu ajutorul unui nou proiect european

Astăzi, directorul Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene.

Este vorba de un proiect pentru creșterea gradului de siguranță a operațiunilor aeriene ce a fost parafat, în această dimineață, la Ministerul Transporturilor, anunță președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Astfel, valoarea totală a fondurilor europene atrase și implementate la Aeroportul Internațional Craiova, în acest moment, a ajuns la 150 de milioane de euro.

Foto: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (stanga) și directorul Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda (dreapta)

Valoarea contractului câștigat este de aproape 60 de milioane de lei, cu o co-finanțare asigurată de Consiliul Județean Dolj de 840.000 de lei. Prin acest proiect, se vor achiziționa utilaje și echipamente specifice intervențiilor de urgență sau de întreținere a suprafețelor de mișcare de pe aeroporturi.

Aeroportul Internațional Craiova este în continuă dezvoltare, iar acest lucru se observă și prin numărul de pasageri pe care îl înregistrează. Ieri, a fost atins pragul de 400.000 de călători ce au tranzitat aeroportul în acest an, în timp ce ultimele patru luni au fost luni-record ca număr de pasageri, depășindu-se chiar și valorile înregistrate în aceeași perioadă a anului de referință, 2019.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.