Ultimele știri
Acasă / Diverse / Război Israel.Premierul Netanyahu promite un răspuns „fără milă” din Israel: Începem un război lung şi dificil. Ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas
SERPICO CRAIOVA

Război Israel.Premierul Netanyahu promite un răspuns „fără milă” din Israel: Începem un război lung şi dificil. Ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas

Decizii majore în Israel după atacul Hamas. Premierul Beniamin Netanyahu a anunțat că Israel va răspunde „fără milă” și va răzbuna „această zi neagră”.Cabinetul politic şi de securitate al Israelului s-a reunit, sâmbătă seară, pentru a stabili măsurile după atacul surpriză al grupării Hamas.Premierul Beniamin Netanyahu promite un „război fără milă” împotriva Hamas și că Israelul va „răzbuna această zi neagră”, într-un mesaj transmis la televiziunea națională sâmbătă seara.

Cabinetul a luat ”o serie de decizii operative cu scopul de a provoca distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale ale Hamas şi ale Autorităţii Palestiniene”, potrivit unei declaraţii transmise de Biroul premierului din Israel.”Începem un război lung şi dificil. Războiul ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas.

Prima fază se termină în aceste ore cu distrugerea majorităţii forţelor inamice care au intrat pe teritoriul nostru. În acelaşi timp, am început formaţia ofensivă şi ea va continua fără rezerve şi fără pauză până când obiectivele sunt atinse”, a declarat premierul israelian.

Israelul are ca scop să ”nege abilitatea şi dorinţa (Hamas) de a ameninţa şi a face rău cetăţenilor Israelului pentru mulţi ani de acum înainte”, a mai transmis premierul israelian.

„Este un dușman care ucide copii și mame în casele lor, în paturile lor. Un dușman care răpește bătrâni, copii, tineri. Ucigași care măcelăresc cetățenii noștri, copiii noștri, care au vrut doar să se distreze în vacanță. Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu s-a mai văzut până acum în Israel și mă voi asigura că nu se va mai întâmpla”, a mai spus Netanyahu, potrivit Times of Israel.

”Vom restabili securitatea pentru cetăţenii Israelului şi vom câştiga. Printre deciziile luate de cabinet se numără oprirea furnizării de electricitate, combustibil şi mărfuri”, a adăugat Netanyahu.

Sursa:realitatea.net

Citeste si:
Război Israel-Hamas – Bilanț uriaș al victimelor în Israel și Gaza

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Putin răspunde la sancţiunile occidentale. A dat ordine pentru confiscarea activelor americane

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret privind mecanismele speciale de compensare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.