Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / PREMIERĂ. Robot care oferă consultaţii pacienţilor cu COVID-19, creat de şase elevi din Craiova VIDEO
SERPICO CRAIOVA

PREMIERĂ. Robot care oferă consultaţii pacienţilor cu COVID-19, creat de şase elevi din Craiova VIDEO

Șase elevi craioveni au fost premiați, în cadrul competiției PoliHack, după ce au creat un robot ce oferă consultații primare pacienților diagnosticați cu Covid 19, îi ajută și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește. 

Cei șase elevi învață la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova și au reușit să conceapă și să pună în funcțiune acest robot revoluționar în doar 48 de ore, anunță Inspectoratul Școlar Județean Dolj, citat de Realitatea de Dolj

„Acesta oferă consultații primare pacienților, diagnosticați cu Covid 19, le oferă sprijin și medicație primară și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește. Acest robot oferă date despre pacient și aparținătorilor, printrun website”, spun reprezentanții ISJ Dolj.

Elevii au conceput robotul în cadrul competiției PoliHack, un concurs de tradiție organizat de Universitatea Tehnică din Cluj. Cu acest, craiovenii Vlad-Cristian Nedelcu, Mihnea Stamatie, Dominic Staicu, Rareș Dafina, Adrian Ioana, Tania Vînturiș au fost premiați, clasându-se pe locul al doilea la nivel național.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.