Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Cine lămurește criza “apei electorale” de la Motăței?

Cine lămurește criza “apei electorale” de la Motăței?

PNL Dolj: Pentru PSD interesele electorale sunt mai presus de sănătatea doljenilor

PSD Dolj acuză candidatul PNL din Motăței-Dolj că ar fi “obligat” DSP DOLJ să sisteze furnizarea apei în comună. In replică, PNL Dolj neagă orice intervenție. Mai mult, cere liderilor PSD Dolj sa scape de reflexul intimidării functionarilor din institutiile publice, pe care îi consideră independenți in luarea deciziilor.

Comunicatul PNL DOLJ:

Pentru PSD interesele electorale sunt mai presus de sănătatea doljenilor

PNL Dolj ia act cu uimire de încercările disperate ale conducerii PSD Dolj de a-și salva pe ultima sută de metri administrațiile falimentare ale unor comune din județ. Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă comunicatul de presă emis in 03.09.2020, de conducerea PSD Dolj, prin care PNL Dolj este acuzat de faptul că una din instituțiile importante ale statului, Direcția de Sănătate Publică Dolj, efectuează în aceste zile analize ale apei pe care administrația comunei Motăței o livrează cetățenilor sub titulatura de “potabilă”.

Considerăm că, dintr-un reflex căpătat în anii guvernării PSDragnea și PSDăncilă, pesediștii doljeni fac o eroare de comunicare, mai mult sau mai puțin voită, insinuând că PNL Dolj ar dicta instituțiilor publice din județ agenda profesională specifică fiecăreia dintre ele. Acest lucru s-a întâmplat frecvent în ultimii opt ani în Dolj, însă în prezent instituțiile publice ale județului sunt libere și independente din punct de vedere al activității pe care o desfășoară.

Solicităm filialei Dolj a PSD să respecte independența și profesionalismul funcționarilor din instituțiile publice doljene, chiar dacă suntem conștienți că apucăturile căpătate în lungii ani de guvernare PSD-istă îi obligă la o atitudine contrară.

Suntem convinși că pesediștilor doljeni le este greu să accepte această ordine firească a lucrurilor, însă a trecut vremea politizării instituțiilor publice doljene.

COMUNICATUL PSD DOLJ:

Într-o tentativă disperată de a obţine o mână de voturi, liberalii doljeni nu ezită să se folosească inclusiv de instituţiile publice, pe care le implică în campania lor electorală negativă pe care o duc la adresa candidaţilor PSD, de fapt singura campanie de care sunt capabili

De această dată a venit rândul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj care, în loc să îşi concentreze toate resursele pentru combaterea epidemiei de coronavirus, mai ales acum, când zeci de mii de elevi se pregătesc să revină la şcoală, se lasă atrasă într-un joc politic murdar, pus în scenă de candidatul PNL pentru primăria Moţăţei.

Motivul îl reprezintă calitatea apei furnizate la nivelul localităţii care, din pricina unor probleme înregistrate de softul staţiei de tratare, obiectiv aflat încă în garanţie, are momente când înregistrează valori ridicate ale concentraţiei de clor. Folosindu-se de această situație nedorită, candidatul PNL şi o parte dintre oamenii aflaţi pe lista sa de consilieri au făcut o plângere către DSP Dolj, instituție care ameninţă acum cu sistarea furnizării apei la nivelul localităţii.

Printr-o asemenea măsură extremă, care ar afecta direct aproximativ 5.000 de persoane din cele 1.500 de gospodării racordate la reţeaua de apă, liberalii încearcă să construiască un motiv de atac la adresa actualei administraţii PSD, pe care vor să o scoată vinovată pentru situaţia astfel creată. Aceştia ignoră însă cu bună ştiinţă faptul că, în luna februarie, la momentul recepţiei staţiei de tratare, probele prelevate au arătat foarte clar că apa este potabilă, valorile întregistrate de buletinul de analiză (foto 1 şi 2) fiind în parametri prevăzuţi de legislaţia în vigoare. Mai mult decât atât, staţia de tratare este încă în termenul de garanţie, astfel că responsabilitatea pentru buna sa funcţionare cade în sarcina firmei care a realizat lucrarea.

Solicităm astfel public conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj să evite să se lase implicată într-o bătălie electorală şi să îşi păstreze atenţia către implementarea măsurilor necesare pentru combaterea epidemiei de Sars-Cov-2, în contextul în care, în mai puţin de două săptămâni, începe noul an şcolar, iar zeci de mii de elevi şi profesori se vor întoarce în clasele de curs.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.