Ultimele știri
Acasă / Politica / PENTRU PRIMA DATĂ, BUGETUL ESTE REALIZAT PE CIFRE REALE
SERPICO CRAIOVA

PENTRU PRIMA DATĂ, BUGETUL ESTE REALIZAT PE CIFRE REALE

În calitate de membru în Comisia pentru Invăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Senatului, doresc să demontez acuzaţiile PSD, conform cărora bugetul Educaţiei ar urma să fie scăzut. Informaţia lansată este una menită să discrediteze eforturile PNL de a redresa un buget ciuruit şi fals, lăsat de fosta guvernare.

Senator Mario Ovidiu Oprea

PNL creşte bugetul Educaţiei şi ţinteşte atingerea a 6% din PIB în următorii 2-3 ani. Finanţarea sistemului de educaţie pe care PSD l-a ţinut latent şi l-a distrus în final nu se realizează exclusiv prin Ministerul Educaţiei, ci şi prin bugetele locale, programele de finanţare din fonduri europene, adică, o necunoscută în ecuaţia PSD şi prin programe de investiţii din fonduri nerambursabile. Pentru anul 2020 putem miza real pe 3,8% din PIB pentru Educaţie. Era în care partidul pesedist ţintea la masele de cetăţeni fără educaţie, fără posibilităţi, fără surse reale de informare, a luat sfârşit.

Alegerile obiective ale românilor vin dintr-o educaţie bine susţinută. Sumele ce vor fi defalcate din impozitul pe venit care vor fi transferate către administraţiile locale vor fi cu aproape 4,5 miliarde de lei mai mari, de la 21,6 miliarde la 26,2 miliarde. Sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi Mun. Bucureşti cresc cu 2,76 miliarde de lei, de la 1,68 miliarde de lei în 2019, la 4,44 miliarde de lei în 2020.

PNL va folosi banii europeni pentru finanţarea unor proiecte specifice cum ar fi masa caldă în şcoli, iar autorităţile locale vor primi fonduri pentru a susţine investiţii în unităţile de învăţământ. De asemenea, încurajăm investiţiile din zona capitalului privat în zona educaţiei, mai ales în zona învăţământului tehnic şi profesional şi nu în ultimul rând în zona universităţilor. Este prima dată când bugetul este realizat pe cifre reale, în mod responsabil, faţă de toţi cei care plătesc taxe şi impozite.

PSD a manevrat în aceşti ani un buget artificial, a minţit cu privire la cifrele bugetare. Faptul că aceste situaţii şi nereguli sunt puse pe masă acum, în ciuda faptului că PNL tot timpul a sesizat public discrepanţa între promisiuni şi bugetul real, nu înseamnă că ne facem vinovaţi de dificultăţile bugetare actuale, ci că încercăm, în condiţii grele să reparăm un rău făcut ani la rând. – Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea, Jurnalul Olteniei.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj și-a desemnat candidații pentru alegerile locale: Nicușor Roșca și Nicolae Giugea intră în lupta pentru Consiliul Județean Dolj și Primăria Craiova

Nicușor Roșca a absolvit Facultatea de Horticultură din Craiova în 1998 și are un master …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.