Ultimele știri
Acasă / Administratie / Surprizele din bugetul pe 2020 prezentat de Consiliul Judetean Dolj
SERPICO CRAIOVA

Surprizele din bugetul pe 2020 prezentat de Consiliul Judetean Dolj

În 2020, bugetul destinat programului de investiții este de peste 105 milioane de euro. Peste 95 la sută din suma totală, respectiv peste 100 de milioane de euro, se îndreaptă către finanțarea investițiilor în continuare. Cea mai mare parte din suma pe care o are CJ Dolj la dispoziție pentru investiții în 2020 – peste 75 de milioane de euro, reprezentând peste 71 la sută din total – provine din fonduri europene și PNDL.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Oana Bică au prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, bugetul propriu al Județului Dolj pentru anul 2020. O treime din buget provine din sumele virate de Uniunea Europeana în contul proiectelor derulate de CJ Dolj şi pentru care instituţia a depus cereri de rambursare.

„Suma totală depășește 660 de milioane de lei, în ușoară creștere comparativ cu 2019, însă este un aspect care trebuie nuanțat, pentru o mai bună înțelegere a situației cu care ne confruntăm. Mai exact, această majorare se explică aproape în totalitate prin creșterea considerabilă, în bugetul pentru 2020, a sumelor provenite din demersurile finanțate prin programe ale Uniunii Europene și prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, demersuri pe care le avem în derulare.

În schimb, au scăzut în mod semnificativ alocările de la bugetul de stat, ca sume defalcate din TVA și cote defalcate din impozitul pe venit. Elocvent este faptul că programul de investiții al Consiliului Județean Dolj pentru acest an, cu obiective a căror valoare depășește 500 de milioane de lei, este susținut aproape în exclusivitate din rezultatele eforturilor noastre: proiectele pentru care am obținut finanțare din fonduri europene și din PNDL și creditele pe care le-am contractat pentru a asigura buna lor implementare. Doar datorită acestor bani pe care am știut să-i atragem pe parcursul ultimilor ani, putem continua și în 2020 dezvoltarea județului, cu accent pe domeniul prioritar al infrastructurii de transport“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Planul bugetului va intra joi, 20 februarie, in plenul consiliului.                                                                 

Click AICI si AICI pentru o prezentare detaliata a bugetului propriu al Județului Dolj pentru anul 2020 și a principalelor investiții.                                                                   

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PROGRAM ZILELE MUNICIPIULUI CRAIOVA, 30 mai – 02 iunie 2024

Joi, 30 mai 09:00 – 17:00 Muzeul Cărții și Exilului Românesc Expoziţie de artă fotografică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.