Ultimele știri
Acasă / Administratie / Incidente alegeri locale 2020. PNL Dolj: PSD, Mită electorală la Coșoveni VIDEO
SERPICO CRAIOVA

Incidente alegeri locale 2020. PNL Dolj: PSD, Mită electorală la Coșoveni VIDEO

Primul reținut pentru fraudă electorală, după ce a oferit 200 de lei pentru un vot LIVE TEXT pe digi24.ro

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi astăzi la urne. Românii cu drept de vot își vor alege azi primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

În țară au fost organizate 18.794 de secţii de votare, 1.200 dintre acestea fiind în Capitală. Cele mai multe secții de votare se află în sectoarele 3 şi 6.Pentru prima dată, românii care merg la vot trebuie să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, Alegerile locale 2020 desfășurându-se după reguli speciale în contextul pandemiei de Covid-19.

INCIDENTE LA ALEGERI LOCALE 2020

Ora 16.00 MAI: Au fost înregistrate 318 sesizări privind infracțiuni electorale și au fost date 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat, că nu au fost înregistrate evenimente grave care să deranjeze ordinea publică în timpul alegerilor locale. Din totalul de 318 sesizări cu privire la posibile infracțiuni electorale primite de structurile MAI, 111 sunt în curs de cercetare, fiind aplicate 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

Dolj. Trei bărbați care stăteau lângă o secție de votare din judet, cercetați penal pentru că pretindeau că sunt jurnaliști

Poliţiştii au deschis dosare penale pe numele a trei bărbaţi care stăteau lângă o secție de votare din Dolj și aveau, la vedere, legitimaţii false de presă potrivit cărora ar fi angajaţii unui post de televiziune din Craiova. “În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în apropierea unei secţii de votare din comuna Radovan, se aflau trei bărbaţi care aşteptau de o perioadă mai lungă de timp, aceştia având la vedere legitimaţii de presă. Cei în cauză au fost legitimaţi de poliţişti, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia nu erau angajaţi ai postului de televiziune care apărea menţionat pe legitimaţiile respective”, precizează IPJ Dolj.

Potrivit sursei citate, în cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

DOLJ. INCIDENTE RAPORTATE de PARTIDE POLITICE

PNL DOLJ: La Cârcea, alegătorii supravegheaţi ilegal în cabinele de vot

În comuna Cârcea, în secţia de votare nr.292, sunt montate camere de luat vederi chiar deasupra cabinelor de votare pentru supravegherea ilegală a alegătorilor în momentul exercitării dreptului de vot. Camerele de luat vedere au fost montate ilegal cu ştiinţa primarului PSD de la Cârcea şi a preşedintelui secţiei de votare. În urmă cu câteva zile, PSD a lansat zvonul în comuna Cârcea că au montat camere de luat vederi şi vor supraveghea procesul de votare, cu scopul de a-i intimida pe alegătorii care au o altă opţiune de vot.

Reprezentantul PNL în biroul secţiei de votare nr 292 din Cârcea a depus o întâmpinare prin care a solicitat dezafectarea tuturor echipamentelor electronice care se află deasupra cabinelor de vot, respectiv a camerelor de luat vederi, însă nu s-a dispus îndepărtarea acestora, ci doar acoperirea lor cu bandă albă de hârtie.

PNL Dolj solicită IPJ Dolj să se autosesizeze şi să deschidă dosar penal împotriva primarului din Cârcea şi a preşedintelui secţiei de votare pentru violarea secretului votului. Totodată, PNL Dolj solicită îndepărtarea tuturor echipamentelor electronice din secţie până la începerea procesului de votare, 27.09.2020, ora 7:00. (Biroul de presă al PNL Dolj)

PNL Dolj: PSD, mită electorală la Coșoveni!

La Cosoveni, disperarea social democraților a atins cote maxime. Consilierul local si totodata, candidat PSD pentru Consiliul Local, Brânzan Cosmin, a fost surprins, în această dimineață în timp ce dădea mită pentru a obține voturi.„Astfel de practici trebuie să înceteze odată pentru totdeauna. Alegerile trebuie câștigate sau pierdute la urne în funcție de opțiunile politice, nu din cauza unor astfel de practici ilicite”, a declarat Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj.

Solicităm autorităților competente să ia masuri urgente pentru stoparea unor astfel de practici. Menționăm că Partidul Național Liberal a depus plângere penală la poliție. PNL Dolj își exprimă indignarea față de comportamentul PSD care în mod constant dovedește că nu are respect față de lege și față de cetățeni, dorind să vicieze scrutinul electoral.

PNL Dolj nu va tolera nicio abatere de la lege și își asumă să apere dreptul cetățenilor de a participa la alegeri libere și corecte. (Biroul de presă al PNL Dolj)

PNL DOLJ: Tentativă de fraudă la Cârna

Delegatul Partidului National Liberal in sectia de votare din comuna Carna a sesizat faptul ca o persoana avea in mana mai multe buletine de vot pentru primar. In momentul sesizarii presedintelui sectiei de votare, s-a iscat scandal care a fost aplanat numai dupa interventia fortelor de ordine. Reprezentantul nostru in sectia de votare a depus intampinare. ( Biroul de presă al PNL Dolj)

PNL Dolj: Tentativă de fraudare a alegerilor, la Podari

Reprezentanţii PNL şi USR în Secţia de votare nr. 447 din comuna Podari, judeţ Dolj, au sesizat, de mai multe ori, în cursul zilei de astăzi, tentative de fraudare a alegerilor locale. Practic, au observat cum vicepreşedintele secţiei de votare a găsit un buletin cu menţiunea VOTAT, pe care l-a introdus în urnă, cu toate că persoana căreia i-a căzut buletinul introdusese deja patru buletine de vot.

Concluzia este că unul dintre membrii secției de votare ar fi înmânat câte două buletine de vot, alegătorilor. Tentativa a fost sesizată de către cei doi reprezentanţi ai PNL şi USR şi au depus întâmpinare la Președintele Secției de Votare, întâmpinare la care nu au primit nici un răspuns.. Tentativa de fraudă a fost sesizată şi printr-un apel la serviciul de urgenţă 112, urmând ca poliția să efectueze cercetările în cauză. ( Biroul de Presă al PNL Dolj)

PSD Dolj: Primar PNL lovind un candidat PSD – comuna Castranova

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de Presă, elogiat internațional!

În urma temerarelor dezvăluiri, făcute de postul de televiziune Realitatea Plus și susținute în forță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.