Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Povestea unei călătorii spre succes. Marin Litoiu, membru al Academiei de Științe a Canadei
SERPICO CRAIOVA

Povestea unei călătorii spre succes. Marin Litoiu, membru al Academiei de Științe a Canadei

Marin Litoiu este membru al Academiei Canadiene de Inginerie și profesor la Departamentul de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și la Școala de Tehnologia Informației, Universitatea York. Conduce laboratorul de cercetare software adaptiv și se concentrează pe îmbunătățirea versatilității, rezilienței, eficienței energetice, auto-vindecării și auto-optimizării sistemelor software mari. Cercetările sale au câștigat numeroase premii, inclusiv premiul IBM Canada pentru proiectul anului de cercetare CAS și premiul IBM CAS Fellow of the Year pentru „impactul său asupra oamenilor, proceselor și tehnologiei IBM”.

Înainte de a se alătura Universității York, Dr. Litoiu a fost membru al personalului de cercetare al Centrului pentru Studii Avansate din IBM Toronto Lab, unde a condus programele de cercetare în ingineria software și calculul autonom. A primit premiul Canada NSERC Synergy pentru inovație, ca recunoaștere pentru aceste activități de colaborare universitare / industriale. De asemenea, a primit premiul IBM Outstanding Technical Contribution Award pentru viziunea sa de cercetare în cloud computing.

Dr. Litoiu este vicepreședinte al Consiliului tehnic IEEE pentru inginerie software și membru al Comitetului consultativ al conferinței IEEE Computer Society.

Premiul IBM Facultatea Anului 2020!

Premiul Facultății anului 2020 este acordat prof. Marin Litoiu, Universitatea York!

“Energia deliberată a implicării și susținerii constante a lui Marin de-a lungul deceniilor a contribuit la modelarea Centrului IBM pentru Studii Avansate și a alimentat un număr incredibil de proiecte reușite. Rolul său trecut în calitate de membru al personalului de cercetare CAS și poziția sa de profesor titular la Universitatea York sunt o dovadă a capacității sale științifice și tehnice remarcabile.

Marin și-a extins expertiza pentru a cuprinde tehnologii critice de AI și tehnologii de învățare automată. El s-a dovedit foarte eficient în aplicarea cercetărilor sale și a eforturilor studenților săi la problemele industriale cheie pentru a oferi inovație care contează.” – IBM

Foto

Povestea călătoriei spre succes, zilele următoare pe republicatv.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Votul European Best Destinations s-a inchis. Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în Europa. A intrecut in frumusete targurile din Viena, Praga sau Londra. Cum a reactionat primarita Olguta Vasilescu

Update. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat joi seara, 7 decembrie, pe rețelele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.