Ultimele știri
Acasă / Administratie / La București se vor face marile jocuri din Europa: Ursula von der Leyen a devenit mare favorită

La București se vor face marile jocuri din Europa: Ursula von der Leyen a devenit mare favorită

Principala alianță de centru-dreapta a Uniunii Europene o va nominaliza pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene la Congresul PPE, care va avea loc în martie, la București, dacă ea dorește să continue în această funcție, a declarat, pentru Reuters, un europarlamentar german, informează Mediafax.

Ursula von der Leyen, o creștin-democrată germană, nu a anunțat încă dacă dorește un al doilea mandat la conducerea executivului UE. Actualul mandatul expiră la sfârșitul acestui an.

Daniel Caspary, care conduce grupul creștin-democrat german din Parlamentul European, a spus că se aștepta ca membrii Partidului Popular European (PPE) să o nominalizeze.

„PPE o va nominaliza pe Ursula von der Leyen drept principala candidată pentru alegerile europene la Congresul său european din 6 și 7 martie. Dacă asta vrea ea”, a spus Caspary.

Dacă Ursula von der Leyen va fi nominalizată drept candidată principală a PPE, în mod automat ea va fi nominalizată și la funcția de președintă a Comisiei. Ulterior, ea va prelua postul din fruntea CE dacă PPE va fi primul la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, după cum estimează sondajele actuale.

sursa: stiripesurse.ro

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.