Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Fotojurnalistul român Vadim Ghirda, de la Associated Press, premiat cu Pulitzer
SERPICO CRAIOVA

Fotojurnalistul român Vadim Ghirda, de la Associated Press, premiat cu Pulitzer

Associated Press (AP) a primit, luni, premiul Pulitzer pentru fotografie de ştiri de ultimă oră, ca recunoaştere a 15 imagini care au redat în timp real bilanţul uman devastator al războiului din Ucraina.

Fotojurnalistul român Vadim Ghirda, împreună cu colegii săi Bernat Armangue, Emilio Morenatti, Felipe Dana, Nariman El-Mofty, Rodrigo Abd, a făcut parte din echipa Associated Press care a câştigat premiul Pulitzer la categoria „breaking news photography”, notează news.ro.

AP a câştigat şi premiul pentru jurnalism în serviciu public despre asediul Mariupolului, Ucraina.

Premiile Pulitzer i-au onorat pe cei mai buni în jurnalism la 15 categorii, precum şi în opt categorii artistice concentrate pe cărţi, muzică şi teatru. Câştigătorul serviciului public primeşte o medalie de aur. Toţi ceilalţi câştigători primesc 15.000 de dolari.

Vadim Ghirda. Foto: digi24.ro

Vadim Ghirda a mai câştigat în 2017 premiul al doilea la categoria ”Contemporary Issues/ Singles” cu o imagine a imigranţilor care traversau un râu pentru a ajunge în Macedonia din Grecia. Imaginea înfăţişa o femeie care este susţinută de doi bărbaţi în timp ce traversau râul, pe 14 martie 2016, potrivit News.ro.


Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.