Ultimele știri
Acasă / Justiție / VIDEO|Șeful poliției din România, desființat pe fond. Presa internaţională, despre criminalul de la Caracal: România, fată răpită cheamă poliția, dar ei nu o cred
SERPICO CRAIOVA

VIDEO|Șeful poliției din România, desființat pe fond. Presa internaţională, despre criminalul de la Caracal: România, fată răpită cheamă poliția, dar ei nu o cred

Șeful poliției române a fost deja demis de ministrul de Interne după o serie de dezvăluiri sumbre despre cazul unei fete răpit și ucis. Un caz care a zdruncinat România.

“Mă gândesc la posibilitatea organizării unui referendum pentru a cere cetățenilor să majoreze sancțiunile pentru crimă, viol și pedofilie” – Viorica Dancila, Premierul român

Alexandra, o fată de 15 ani, a fost răpită de un șofer de mașină miercuri, în timp ce se întorcea acasă. În dimineața zilei de dimineață, fata a reușit să cheme poliția apelând la numărul 112, indicând unde a fost ținută.

Un caz imediat exploatat de politică: “Mă gândesc la posibilitatea de a organiza un referendum pentru a majora sancțiunile pentru crimă, viol și pedofilie”, a declarat premierul într-o criză de popularitate, scrie it.euronews.com

În înregistrările la care 112 nu crezuseră, fetița cere ajutor, atunci conversația se termină cu “vin, vin”, înainte de a se opri brusc.

Multe sunt demonstrațiile împotriva guvernului, acuzate de cetățeni că au luminat prea mult legislația penală pentru a evita problemele unor politicieni corupți.

Acest lucru a fost combinat cu acuzații de incompetență evidentă adresate poliției. Unii oameni au fost arestați, dar ancheta continuă. Poliția crede că un al doilea adolescent, a cărui dispariție a fost raportată acum trei luni de către părinții săi, poate că a fost răpită de aceeași persoană.

UPDATE: Omul arestat a recunoscut uciderea celor două fete dispărute.

New York Times: Seful poliției din România, desființat pe fond

Șeful poliției din România a fost concediat după ce ofițerilor le-a luat 19 ore pentru a răspunde apelurilor fetei răpite

BUCUREȘTI, România – Șeful poliției naționale din România și doi oficiali județeni au fost concediați după ce autoritățile au asteptat 19 ore pentru a răspunde apelurilor de urgență ale unei fete răpite de 15 ani care a dispărut și se teme că a murit.

Cazul a declanșat revolta națională, cu sute de oameni care s-au adunat în fața casei suspectului pentru a protesta vineri. Președintele și premierul României au solicitat o analiză a răspunsului și a pedepsirii celor responsabili, scrie New York Times in editia electronica de luni dimineata.

Adolescentul a chemat serviciile de urgență europene de trei ori în dimineața zilei de joi, spunând operatorilor că a fost răpită de un bărbat care a luat-o în timp ce călătorea înapoi dintr-un oraș din apropiere.

“El vine, vine”, au fost ultimele cuvinte ale fetei înainte ca apelul să se încheie brusc, a declarat șeful poliției, Ioan Buda, reporterilor.

Abia după 19 ore, poliția a intrat în proprietatea din sud-vestul orașului Caracal, unde se credea că a fost ținută. Poliția a găsit ceea ce părea a fi fragmente de oase umane într-un baril la proprietate, precum și bucăți de îmbrăcăminte și bijuterii, dar fără corp.

Autoritățile au arestat un mecanic de 66 de ani, Gheorghe Dinca, sâmbătă devreme, sub suspiciunea de trafic de minori și de viol. Un tribunal trebuia să-l pună în închisoare prealabilă timp de până la 30 de zile.

Ministrul de interne Nicolae Moga a declarat vineri că a concediat șefa Buda; prefectul județului Olt, Petre Neacsu; și șeful poliției din județul Olt, Cristian Voiculescu, în legătură cu acest caz.

Un purtător de cuvânt al poliției române nu a răspuns imediat la cererile de comentarii. Autoritățile au declarat că poliția a încercat inițial să localizeze sursa apelurilor de urgență, dar odată ce au ajuns la proprietate, au spus că ofițerii au așteptat un mandat de percheziție, lăsând mai multe ore înainte să intre în clădire.

Poliția a susținut că nu li sa permis intrarea decât după ora 6 dimineața, sub instrucțiunile procurorilor. Șeful Buda, însă, a recunoscut mai târziu că ofițerii ar fi putut lua alte măsuri pentru a intra.

Într-un post de pe Facebook , un bărbat identificat drept unchiul victimei, Alexandru Cumpanasu, a scris că nepoata sa “poate fi ucisă în timp ce poliția și procurorii au păzit” criminalul “și că, în caz afirmativ, a fost efectiv” ucisă de stat ea a avut încredere prin apelul la 112. “

Au apărut și întrebări legate de dispariția unui alt adolescent local care a lipsit din aprilie. Fata de 18 ani a dispărut în circumstanțe similare, după ce a plecat acasă și nu a reușit să se întoarcă după ce se pare că a făcut o plimbare.

Sâmbătă după-amiază, avocatul lui Dinca, Alexandru Bogdan, a declarat reporterilor că clientul său ia spus procurorilor că știa fetele și că nu era vinovat.

foto:
Daniel Mihailescu / Agence France-Presse – Getty Images

El a recunoscut că apelurile fetiței rapite par a fi fost făcute din telefonul domnului Dinca.”Din câte văd, da, chemarea a fost făcută la telefon”, a spus Bogdan, adăugând că clientul său “nu a explicat acest lucru”.

Vineri seara, sute de oameni s-au adunat în fața casei suspectului, cerând dreptate, precum și pedepsirea celor responsabili de întârzierea de a ajunge la fată.

Președintele Klaus Iohannis a declarat într-o declarație că a fost “profund întristat de tragedie” și a fost “revoltat de faptul că, din cauza unor defecțiuni, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și-a pierdut viața în condiții dramatice. “

El a adăugat că va cere o investigație completă asupra modului în care fiecare instituție de stat a acționat în acest caz.

Premierul român, Viorica Dancila, a declarat sâmbătă că are în vedere un referendum cu privire la sancțiuni mai dure pentru crime, cum ar fi crima, violul și pedofilia, după caz.

Secția Specială a României pentru Investigații Magistraților a anunțat, de asemenea, că a început o anchetă privitoare la tratarea cazului de către procurori.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Mai multe ţări Schengen înăspresc controalele la frontiere pentru a reduce imigraţia ilegală (sinteză)

Zona SchengenFoto: Nikolai Sorokin / Dreamstime.com Mai multe ţări, printre care Austria, Republica Cehă, Franţa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.