Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Antonie Solomon a revenit in PSD. Plus: Achiziție din “elita economiștilor social democrați”

Antonie Solomon a revenit in PSD. Plus: Achiziție din “elita economiștilor social democrați”

Președintele #PSD Dolj, eurodeputatul Claudiu Manda: Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile, candidații 2024 la Primăria #Craiova și Consiliul Județean Dolj

Antonie Solomon, fost primar al municipiului Craiova, in prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, a fost reinrolat în Partidul Social Democrat.

Și Adrian Câciu, fost ministru al Finanţelor, s-a înscris in PSD. Anunţul a fost făcut in urmă cu câteva minute, în cadrul unei coferinţe de presă susţinută de preşedintele PSD Dolj, eurodeputatul Claudiu Manda.

Adrian Câciu face parte din “elita economiştilor PSD”

Înainte să fie numit ministru de Finanţe, Adrian Câciu a fost, timp de un an, consilierul personal al primarului din Buzău, oraşul din care provine liderul PSD, Marcel Ciolacu. Începând din 15 iunie 2023, economistul Câciu este Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene în Guvernul Marcel Ciolacu, și membru al Partidului Social Democrat.

Înainte de a ajunge ministrul al finanțelor publice a fost membru al asociației masonice Marea Lojă Națională a României, potrivit Wikipedia.

Antonie Solomon a fost viceprimar al municipiului Craiova (2001- 2004), iar în anul 2004 a candidat din partea PSD la Primăria Craiova și a obținut mandatul de primar.

La alegerile locale din 2008 a candidat din partea PD-L și a obținut al doilea mandat consecutiv la Primăria Craiova. După problemele cu DNA, Solomon a revenit la funcția de primar în luna iulie a anului 2011 și a rămas în acest post până în iunie 2012.

Deși anunțase că a renunțat la politică, imediat după eliberarea din arest, în 2012 a candidat la funcția de primar al Craiovei, dar a pierdut în fața candidatei USL, Lia Olguța Vasilescu.

Solomon a schimbat opt partide politice până în prezent.

Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile, candidații 2024 la Primărie și CJ

Foto: ziaruldesud.ro

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a anunțat, in premieră, candidatura Olguței Vasilescu la Primăria Craiova. De asemenea, la viitoarele Alegeri 2024, actualul președinte al Consiliului Județean Dolj (CJ), Cosmin Vasile, va fi propus pentru funcția de președinte. Antonie Solomon va fi propus pentru funcția de vicepreședinte al CJ Dolj, funcție pe care o ocupă in prezent, a mai anunțat președintele PSD Dolj, eurodeputatul Claudiu Manda.

Acesta a mai anunţat, de asemenea, că administratorul public al CJ Dolj, Cosmin Durle, este noul secretar general al PSD Dolj.

Foto:accentnews

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

FMI arată că taxa pe cifra de afaceri impusă băncilor şi marilor companii este „o povară incorectă”. Ce alte recomandări mai are FMI pentru România

Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 2,3% pentru România în acest an şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.