Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Model NATO vine în Craiova!

Model NATO vine în Craiova!

Vineri, la sediul Prefecturii Dolj, se deschide seria conferințelor Model NATO singura simulare a desfășurării întâlnirilor organizației mamă, NATO, oferită elevilor și studenților.

De ceva vreme, elevi și studenți sunt implicați in problemele cu care umanitatea se confrunta la nivel global, fie ca acestea au legatura cu pacea, drepturile omului, apararea, cooperarea internaționala sau siguranța. Astfel, in lume, au inceput sa fie organizate diferite conferințe “model” adresate celor care iși doresc sa faca parte din generația următoare, generație pregătită să preia ștafeta de la liderii actuali.

Printre acestea se remarca și Bucharest Model NATO. O conferință unică în lume organizată încă din 2015 în București care dorește să reproducă summit-urile Alianței Nord-Atlantice.

Scopul conferinței este familiarizarea noii generații cu problemele militare cu care s-ar putea confrunta statele membre ale Alianței Nord-Atlantice. Discuțiile din cadrul ei îi pun în temă pe participanți în legătură cu posibilele amenințări la care chiar și România ar putea fi supusă în viitor. Conferința oferă oportunități de dezvoltare personală și de acumulare de experiență în diplomație, colaborare formală și debate, toate într-o sfera fun și adecvata tinerilor.

După București, Cluj, Iași și Bruxelles, a Xll-a ediție a conferinței Model NATO dedicată elevilor și studenților își începe mâine lucrările la Craiova. Aceasta editie se desfasoara intre 9 și 11 decembrie, la Palatul Prefecturii. Detalii și înscrieri: https://bucharestmodelnato.org/

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.