Ultimele știri
Acasă / Administratie / APELE VII- Dolj. Ministrul Fechet a lansat planul de împăduriri prin PNRR: Prima pădure plantată cu bani UE

APELE VII- Dolj. Ministrul Fechet a lansat planul de împăduriri prin PNRR: Prima pădure plantată cu bani UE

Autor: Maria Staicu

Autoritățile române incearca sa stopeze desertificarea dintre Dunăre și Craiova. Guvernul a alocat fonduri din PNRR pentru înființarea de păduri care sa oprească fenomenul ce a dus deja la dispariția unor suprafețe agricole importante, cu efecte economice majore asupra populației din zonă. Astăzi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a demarat acțiunea de împădurire in vederea stabilizării unei suprafețe de 70 de hectare de sol nisipos. Astfel, in zona Apele Vii, au fost plantați o parte din cei 350.000 mii de puieți (salcâm, ulm și dud). Ploaia a fost de ajutor la plantarea primei păduri finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență, puieții fiind introdusi mult mai usor in solul nisipos, după cum au apreciat localnicii prezenți la acțiune. Nu este prima acțiune de plantare in zona nisipoasă din Oltenia, dar e prima finanțată prin PNRR.

“Astăzi, în prezența Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, la Apele Vii a fost lansat planul de împăduriri prin PNRR.

Locul nu a fost ales întâmplător, pentru că această comună se află în epicentrul zonei care este cea mai expusă deșertificării din țară. Nisipurile de aici pot fi fixate doar prin plantarea de păduri de salcâm. De aceea noi, liberalii, am insistat ca în PNRR să fie introdus acest proiect pentru că el va avea un rol important în protejarea unor suprafețe considerabile, cu efecte economice semnificative. Pădurea de la Apele Vii va avea 70 de hectare și pentru înființarea ei vor fi plantați 350.000 de puieți.

Prin acest program, în județul Dolj vor fi reîmpădurite 637 de hectare, în timp ce la nivelul întregii regiuni se vor reîmpăduri 2424 de hectare”, a precizat președintele PNL Dolj, deputatul Ștefan Stoica, prezent la Apele Vii.

Programul v-a continua in Dol, Olt si Mehedinți. Suma alocată pentru împăduriri este de 12 milioane de euro. La acțiunea de astăzi au fost alături de ministrul Mediului și alți funcționari, dar și autoritatea locală. Printre ei, secretarul de stat Ionut Sorin Banciu, Eugen Gioancă, inspector General adjunct Garda Forestieră Naționala, Augustin Stanciu , primarul Comunei Apele Vii și Dan Popescu, șeful ocolului silvic “ Renasterea Pădurii”. De asemenea, au fost prezenți deputatul Nicolae Giugea și subprefectul județului Dolj, Nicusor Roșca.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.