Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Clubul de Presă: „Ambasada României în Statele Unite recidivează“

Clubul de Presă: „Ambasada României în Statele Unite recidivează“

După cum este și firesc, jurnaliștii români din țară și din Statele Unite au solicitat detalii vizând prezența președintelui Klaus Iohannis la Organizația Națiunilor Unite. Inclusiv detalii referitoare la cheltuielile pe care le suportă cu acest prilej statul român. Instituția prezidențială a refuzat să furnizeze asemenea informații de interes public. La fel a procedat și Ambasada României în Statele Unite, căreia i s-au solicitat de asemenea informații, precum și acreditări în eventualitatea în care președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă sau un breefing sau se va întâlni cu membrii comunității de români.
Clubul de Presă protestează energic împotriva acestei lipse de transparență și solicită insistent atât instituției prezidențiale cât și Ambasadei României în Statele Unite să-și revizuiască poziția. În ceea ce privește Ambasada, constatăm că aceasta recidivează, întrucât nu a acordat acreditări și nu a furnizat informații nici cu prilejul mega-spectacolului organizat în data de 10 septembrie cu participarea a peste 150 de artiști aduși din țară, cu numeroși invitați, și care a presupus cheltuieli uriașe din banii publici.

În numele Consiliului de Onoare al Clubului de Presă,
Sorin Roșca Stănescu
19 septembrie 2023


Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

FMI arată că taxa pe cifra de afaceri impusă băncilor şi marilor companii este „o povară incorectă”. Ce alte recomandări mai are FMI pentru România

Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 2,3% pentru România în acest an şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.