Ultimele știri
Acasă / Sănătate / VIDEO/ Noi specii de țânțari, pericol de boli grave
SERPICO CRAIOVA

VIDEO/ Noi specii de țânțari, pericol de boli grave

Cel puțin cinci specii noi de țânțari periculoși au ajuns în acest sezon în România, din cauza încălzirii globale. Și alte câteva sute, în toată lumea. Medicii ne avertizează că pot aduce și la noi boli tropicale grave, inclusiv malarie.

Dacă în 2018 aveam 3 specii de ţânţari periculoşi, anul acesta insectele s-au adaptat climei din România – încălzirea globală, ploile de la începutul verii şi temperaturile caniculare au dus la o veritabilă invazie. foto:national.ro

În ultima jumătate de secol, temperatura medie din ţara noastră a crescut cu aproape un grad, după cum arată un studiu efectuat de Universitatea de Științe Agricole din Iaşi, la care au participat şi specialişti din alte state europene.

Cercetătorii au analizat cum au evoluat temperaturile în România din 1961 până în 2017. Studiul a indicat o încălzire a atmosferei de la noi cu 0,72 de grade Celsius.

Această creştere a temperaturii – spun specialiştii – a făcut posibilă adaptarea la clima de la noi a unor specii de ţânţari care pot transmite boli periculoase – inclusiv malaria, boala eradicată acum o jumătate de secol.

Citeste mai mult AICI

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

CAMPANIE REPUBLICA TV: ​Surprindeți în flagrant pe cineva care aruncă deșeuri în spații neamenajate special! Pune si autoritătile la treabă!

La intrările in zeci de localități din județul Dolj, gunoaiele stau ca la muzeu. Spre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.