Ultimele știri
Acasă / Administratie / Decizie în CEx al PSD: Parlamentarii social-democraţilor vor boicota votul pentru învestirea Guvernului Orban II
SERPICO CRAIOVA

Decizie în CEx al PSD: Parlamentarii social-democraţilor vor boicota votul pentru învestirea Guvernului Orban II

foto:aktual24.ro

Înaintea ședinței Comitetului Executiv PSD, mai mulți lideri ai partidului, printre care Paul Stănescu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Niculae Bădălău, dar și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, au purtat discuții legate de posibilitatea ca PSD să nu participe la ședința din 24 februarie, când se va vota pentru învestirea Guvernului Orban II. Liderii PSD urmează să prezinte rezultatul discuțiilor și în ședința CEX, scrie hotnews.ro.

Potrivit surselor citate, există șanse ca PNL să nu reușească să facă cvorum pentru respingerea Cabinetului Orban II. Liderii PSD se bazează pe faptul că nici parlamentarii ALDE, UDMR și Pro România nu vor fi prezenți, având promisiuni în acest sens de la cele trei partide.

De asemenea, PSD vrea să amâne votul la învestirea Guvernului Orban pentru începutul lunii martie.

O altă decizie luată în ședința informală este că ordonanța de urgență privind organizarea alegerilor anticipate va fi respinsă în integralitatea sa de către Camera Deputaților. De altfel, Marcel Ciolacu a declarat înaintea ședinței CEX că PSD va face un proiect de lege prin care va reglementa prevederile legate de Diaspora.

„Domnul Orban, în continuare este în campanie electorală, chiar dacă este demis și minte. Mai mult, PSD, la fel cum a dovedit și când am făcut sesiune extraordinară la solicitarea Președintelui României, am fost pro votul de trei zile pentru cei din Diaspora și vom fi la fel. Vom veni cu proiect de lege asumat de către PSD, partea din OUG, tot ceea ce privește Diaspora, îl vom înainta Parlamentului”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, înaintea CEx al PSD de la Parlament.

Ciolacu susține că proiectul PSD va menține prevederile privind diaspora, mai exact dublarea numărului de parlamentari și desfășurarea votului pe două zile.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit miercuri la Parlament. Liderul grupului PSD din Camera Deputaților Alfred Simonis a declarat, în urmă cu o zi, că PSD îi va solicita premierului desemnat să facă noi propuneri de miniștri în locul celor care au primit aviz negativ în comisii. (Sursa)

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.