Ultimele știri
Acasă / Administratie / Candidații la Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj s-au înscris în cursa electorală. Cine candidează si care sunt motivele pentru care cer votul pe 27 septembrie

Candidații la Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj s-au înscris în cursa electorală. Cine candidează si care sunt motivele pentru care cer votul pe 27 septembrie

Campania electorală incepe in 28 august. Partidele si-au lansat candidații pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

PMP: Anișoara Stănculescu și Mihail Negulescu sunt candidații pentru Primăria Craiova, respectiv Consiliul Județean Dolj.

“Candidez la primăria Craiova. Încrederea colegilor din PMP și sutele de încurajări primite din partea craiovenilor m-au determinat să fac acest pas. Craiova are nevoie de un primar care să-i trateze egal pe toți cetățenii orașului, indiferent de cartierul în care locuiesc. Eu și echipa mea ne vom bate pentru acest lucru. Cred că PSD a stat destul la primăria Craiova. Trebuie să deschidem ferestrele și ușile primăriei să schimbăm aerul, să tragă curentul schimbării. Voi prezenta în curând proiectul meu pentru Craiova. Orașul din inima noastră merită mai mult! De aceea, acum și mereu, sunt și voi fi în serviciul dumneavoastră!”, a spus Anișoara Stănculescu.

PSD: Lia Olguța Vasilescu si Cosmin Vasile sunt candidații pentru Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj.

“Astazi, mi-am depus candidatura la Primaria Craiovei! Am alaturi de mine o echipa redutabila, formata din personalitati de forta ale orasului, din mediul academic, mediul de afaceri si din profesionisti ai administratiei locale si centrale. Faptul ca si echipa mea de la Bucuresti vine alaturi de mine in Consiliul Local este o garantie ca, in urmatorii patru ani, toti ne vom mobiliza pentru a dezvolta Bănia. In urma cu opt ani, am candidat sub sloganul “Craiova meriti mai mult!”.

Si am reusit sa schimbam fata orasului! Cati credeau ca vom avea stadionul sau spitalul promise, ca parcurile vor fi premiate la nivel national pentru modul in care au fost reabilitate sau ca vom avea cel mai frumos centru istoric din Romania? Cu siguranta, Craiova merita totul, dar va trebui sa imi dea Consiliul Local, astfel incat transformarile sa fie cel putin la fel de spectaculoase ca si mandatul trecut!”, a scris luni pe facebook Olguta Vasilescu, după depunerea candidaturii.

Pro Romania: Eduard Ciceu este candidatul la Primăria Craiova, iar Florinel Stancu la Consiliul Județean Dolj.

https://www.facebook.com/108331397335412/posts/182059699962581/

“De astăzi am intrat oficial în linie dreaptă pentru alegerile locale din 27 septembrie. Astăzi mi-am depus oficial candidatura pentru funcția de primar al Craiovei. Haideți ca anul acesta să nu ne mai lăsăm influențați de proiecte aberante şi pompoase despre parcuri cu draci şi telegondole cu sclipici! E limpide că nu ne vor aduce prosperitatea pe care ne-o dorim cu toții. Vă încurajez ca de această dată să votați o noua generație de politicieni şi să dați o şansă reală unui plan concret de dezvoltare a Craiovei. Pentru că doar așa #craiovaevolueaza”, a scris pe facebook candidatul PRO Romania.

Alianța USR-PLUS: Lucian Săuleanu, decan al Baroului Dolj, candidează la funcţia de primar al municipiului Craiova, iar Silviu Bratu la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj.

“Propunem craiovenilor o administrație responsabilă, transparentă, modernă și orientată către cetățeni. Sper craiovenii să ofere încredere unei noi generații de politicieni, majoritatea tineri, care vin cu o viziune nouă asupra politicii. Politica pentru noi nu este o sursă de îmbogățire și putere, ci un liant între cetățean și stat. Ne dorim învățământ în condiții europene, investițiile în sănătate fiind de asemenea prioritatea noastră.

Craiova trebuie transformată într-un puternic centru universitar, din acest motiv parteneriatul Primăriei cu universitățile este esențial, fiind cel care va stopa exodul tinerilor din Craiova. De asemenea, Craiova trebuie să se bucure de o infrastructură demnă de secolul XXI, care să asigure transport public de calitate, utilități de bază pentru toate cartierele și atragerea investitorilor în zonă.

Votul din 26 mai 2019 acordat Alianței USR PLUS la Craiova reprezintă dovada că locuitorii acestui oraș și-au schimbat deja opțiunile și așteptările. Mai rămâne ca pe 27 septembrie să aducem și administrația locală în acord cu voința craiovenilor”, a declarat Lucian Săuleanu.

PNL: La Primăria Craiova candideaza Nicolae Giugea, iar Alexandru Gîdăr la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj.

“Astăzi mi-am depus oficial candidatura pentru funcția de Primar al Craiovei. Competiția a început! Alături de echipa mea de consilieri suntem gata să îndepărtăm PSD-ul de la conducerea Craiovei. După 30 de ani este momentul ca Bănia să își recapete locul pe care îl merită. PNL are o echipă care știe, vrea și poate să aducă prosperitate în Craiova și să dezvolte orașul. Tot astăzi i-am însoțit și pe colegii de la Consiliul Județean la depunerea dosarelor de candidatură.

Alexandru Gîdăr este cea mai bună opțiune pentru funcția de președinte al CJ Dolj. Alături de el și de echipa de consilieri județeni vom face ca Doljul să nu mai fie una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene”, a scris pe facebook, Nicolae Giugea.

PER: Antonie Solomon candideaza la funcția de primar al municipiului Craiova din partea Partidul Ecologist Român.

“După o muncă titanică a colegilor mei din Partidul Ecologist Român, vineri mi-am depus candidatura la Primăria Craiova. Am intrat în acea clădire pentru a doua oară în opt ani, de când am părăsit instituția și nu pot să spun că am fost complet lipsit de orice emoții. E totuși instituția pe care am condus-o opt ani și pe care am iubit-o din tot sufletul. Da, inima mi-a fost puțin strânsă. Am intrat în această bătălie electorală pentru că iubesc Craiova și vreau să redau Craiova craiovenilor, să o scap de clanurile care au ajuns să facă legea. Vreau să fac un oraș frumos, curat, sigur, strălucitor, un oraș care să poată rivaliza cu orice mare capitală europeană. Cândva, acest oraș a fost al doilea din țară după București, vreau să redevină iar ce a fost odată.

Vedem ce va fi pe 27 septembrie, o zi care mie mi-a purtat foarte mult noroc în viață. În urmă cu 38 de ani, tot într-o zi de 27 septembrie, m-am căsătorit…

Munca în primărie nu este ușoară, dar știu ce înseamnă. În secunda doi când intru în Primărie, mă apuc să muncesc. Nu orbecăi vreo doi ani prin instituție să văd care în ce birou este și cum se mișcă hârtiile. Am experiența mandatelor anterioare, am determinare, pot, vreau și știu ce am de făcut. Le spun oamenilor să iasă din case și, pe 27 septembrie, să vină la vot.

Un primar prost este ales de oamenii buni care nu vin la vot. Oameni buni, mergeți la vot, nu pentru a-l vota pe Solomon, votați pe cel care credeți că va face ceva pentru acest oraș, dar votați!”, a scris pe facebook Antonie Solomon.

ALDE: Dan Păloiu candideaza la Primăria Craiova, iar pentru Consiliul Județean Dolj partidul lui Tăriceanu a făcut alianta cu PSD pentru susținerea lui Cosmin Vasile.

“Sunt singurul candidat liberal la aceste alegeri. Ceilalți, care se declară liberali, nu prea sunt. Mi-am depus candidatură să câștig primăria iar cetățenilor care vin la vot le spun să se gândească foarte bine, pentru că în trecut au făcut alegeri care nu s-au dovedit bune pentru oraș”, a spus Dan Păloiu, fost președinte PMP Dolj până în urmă cu câteva luni.

Dr. ing. ADIMARIA CLAUDIA LUMINIŢA SIMOIU, candidat independent la Primăria Craiova

“Mă prezint in fața alegătorilor cu un program adaptat la nivelul sec XXI, care vizează dezvoltarea oraşului printr-o administraţie participativă.
Mulţumesc tuturor craiovenilor care au sustinut candidatura mea. Am fost impresionata de numarul concetatenilor care au dorit sa ma sustina si consider depunerea candidaturii mele si acceptarea acesteia ca rezultat al efortului colectiv al tuturor celor care m-au sprijint. Prin inscrierea in cursa electorală, doresc să le ofer craiovenilor o alternativă la opţiunile actuale de vot. Doresc ca împreună cu concetățenii mei să realizăm un proiect pentru ‘casa’ noastră comună, care este orașul Craiova.

CV-ul meu este postat pe internet, unde pot fi găsite numeroase informaţii despre activitatea mea profesională şi din zona civică desfășurată în sprijinul craiovenilor. În acţiunile pe care le-am iniţat, între care proiectul referendum referitor la centrala nucleară de la Kozlodui am avut o susţinere impresionantă din partea craiovenilor. Cele peste 17300 semnături în susținerea proiectului au confirmat că, indiferent de simpatiile din zona politică, craiovenii pot fi uniţi, dacă proiectele care li se propun prezintă importanță pentru sănătatea şi viața lor şi mai ales dacă sunt informaţi şi consultaţi.

Imi exprim speranța ca alegerile locale se vor desfășura in condiții de sigurantă, si vom paticipa, într-o campanie elegantă, la o competiție de proiecte prezentate de candidații înscriși in cursa electorală. Adresez chemarea tuturor concetățenilor de a-si exercita dreptul la vot pentru ca la final sa fie aleși, cu repezentativitate majoră, aceia pe care craiovenii îi vor considera că pot sa le reprezinte cel mai bine interesele. La nivel național si local parcurgem o perioadă dificilă, care poate fi depăşită prin unitate şi efort colectiv, cu credinţă şi ajutor de la Dumnezeu.”

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.