Ultimele știri
Acasă / Administratie / Primăria Craiovei: Ziua Olteniei, cu spectacol de tradiții și povești cu parfum de epocă

Primăria Craiovei: Ziua Olteniei, cu spectacol de tradiții și povești cu parfum de epocă

Marcată pe 21 martie, când Tudor Vladimirescu își conducea, în anul 1821, pandurii în inima Bucureștiului, Ziua Olteniei ne oferă prilejul, în 2023, să ne cunoaștem mai bine trecutul, dar și să ne promovăm valorile prezentului, informează Primăria municipiului Craiova.

Organizate de Primăria Craiova, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, evenimentele dedicate Zilei Olteniei aduc, în prim plan, cele mai frumoase tradiții povestite prin cântec și joc, povești cu parfum de epocă, dar și expoziții ale artiștilor plastici contemporani, care au avut ca modele pe Constantin Brâncuși, Corneliu Baba sau Theodor Aman.

Iubitorii tradițiilor și folclorului oltenesc sunt așteptați marți, 21 martie 2022, în Centrul Vechi – Piața Frații Buzești, între orele 18.30 – 21.30, pentru a-i urmări live pe cei mai îndrăgiți artiști din regiune, precum Niculina STOICAN, Steliana SIMA, Mariana IONESCU CĂPITĂNESCU, Constantin ENCEANU, Gheorghița NICOLAE, Nuți TAPOTĂ LĂTĂREȚU, Irina ZOICAN, Filuța BOGDAN, Rodica MITRAN, Marian MEDREGONIU și mulți alții, cu participarea artiștilor de la Pandurii Vladimirescului din Mehedinți, acompaniați de Orchestra Lăutarii Mehedințiului (Dr. Tr. Severin) și Corpul de balet al Ansamblului Folcloric Maria Tănase.

Dar povestea oltenilor va începe, la Craiova, de sâmbătă, 18 martie, când iubitorii clădirilor de epocă sunt invitați să facă o incursiune în Craiova Monumentală, ghidați de Dragoș Andreescu.

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman propune copiilor marți, 21 martie, un treasure hunt având ca temă Oltenia, iar Muzeul de Artă readuce în atenția publicului imaginile unora dintre cele mai frumoase și talentate femei ale Olteniei, precum Aristia Aman, Areti Fotino, Elena Dumba, Polina Vorvoreanu sau Elena Teodorini.

Pentru prima oară, Ziua Olteniei prezintă, însă, și unele dintre cele mai frumoase creații ale artiștilor olteni contemporani de la Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Craiova, creații reunite sub denumirea “7 Stări” și care vor putea fi admirate la Centrul Constantin Brâncuși de marți, 21 martie, ora 17.00 și până duminică, 26 martie 2023.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.