Ultimele știri
Acasă / Administratie / Vă interesează județul Dolj? Puteți afla informații din ghidul turistic digital “Discover Dolj”, o aplicație mobilă gratuită
SERPICO CRAIOVA

Vă interesează județul Dolj? Puteți afla informații din ghidul turistic digital “Discover Dolj”, o aplicație mobilă gratuită

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținute joi, lansarea ghidului turistic digital „Discover Dolj“, o platformă integrată care include o aplicație pentru telefoanele mobile și un site, ambele cu un conținut complex, acoperind toate domeniile majore de interes, atât pentru vizitatori, cât și pentru locuitorii județului.


Joi, 25 iulie, a fost lansată prima aplicație mobilă gratuită cu informatii despre judetul Dolj.

„Lansarea platformei digitale «Discover Dolj» reprezintă un moment cu totul special, pentru că prin intermediul acesteia reușim să facem județul nostru mai cunoscut și mai accesibil pentru toți cei care vor să afle mai multe despre zona noastră. În realizarea acestui demers, am pornit de la o realitate incontestabilă, aceea că, în ultimii ani, datorită unui program amplu de investiții, atât municipiul Craiova, cât și județul Dolj au cunoscut vizibile transformări pozitive. Avem unul dintre cele mai frumoase centre istorice din România, avem obiective culturale de patrimoniu, precum Muzeul de Artă, precum cele 3 secții ale Muzeului Olteniei, cu imobile consolidate și restaurate și cu expoziții amenajate la standarde cu adevărat europene. Înființăm alte două muzee și, bineînțeles, avem investiția noastră de suflet – Aeroportul Internațional Craiova.

În ultima perioadă, ne-am concentrat atenția asupra unor aspecte legate în mod special de cei care ajung în Dolj. Ne-am întâlnit cu un grup de operatori de turism de pe tot cuprinsul țării, care au vizitat județul nostru și au descoperit locuri și lucruri frumoase, așa cum nici nu își imaginau. Ne-au spus atunci că, dacă nu ar fi venit în Craiova, nu ar fi știut ce potențial are această zonă.

De asemenea, ne aflam la aeroport chiar atunci când aterizase o aeronavă sosită din Londra și un grup de șase tineri ne-au întrebat ce ar putea să vadă în Craiova. A fost momentul în care am hotărât să realizăm în aeroportul nostru un punct de informare turistică, în care cei veniți pentru prima dată în Bănie să poată obține principalele date de interes despre județ.

Ideea a evoluat însă rapid și astfel s-a născut inițiativa de a crea nu un punct, ci o platformă electronică de informare și promovare, care poate fi mereu la dispoziția vizitatorilor, ca aplicație ce poate fi instalată în mod gratuit pe telefonul mobil sau ca site care poate fi accesat oricând.


https://www.facebook.com/consiliuljudeteandolj/

Ghidul turistic digital «Discover Dolj» oferă vizitatorilor noștri o imagine completă a județului, cu tot ceea ce îl face mai atractiv, mai ofertant, cu peste 650 de pagini de informații, atent structurate pe domenii – fie că vorbim despre instituții de cultură și despre locuri de petrecere a timpului liber, fie despre locurile în care se pot caza sau pot lua masa, despre ariile naturale deosebite din Dolj, despre monumentele istorice și traseele turistice care pot fi parcurse în această zonă.

Vreau să le mulțumesc colegilor noștri din Consiliul Județean Dolj, din cadrul direcțiilor de Imagine și de Afaceri Europene, care au avut sarcina de a pune în operă acest proiect, și mă bucur să constat că s-au achitat cu brio de această misiune“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a evidențiat, în cadrul conferinței de presă, faptul că o mai bună promovare a județului, prin intermediul ghidului digital „Discover Dolj“, are potențialul de a genera beneficii semnificative pentru economia locală.

„Așa cum cunoașteți, în ultima perioadă, Consiliul Județean a organizat frecvent evenimente în cadrul cărora am anunțat începerea unor investiții în domeniul cultural. Săptămâna trecută a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru consolidarea și restaurarea Casei Dianu, iar anterior am lansat în implementare cele două demersuri care vizează culele din comunele Brabova și Cernătești, monumente istorice integrate, de altfel, într-un traseu turistic adoptat prin hotărâre a CJ Dolj, alături de o serie de obiective emblematice, din Craiova sau din alte localități.

Sunt inițiative complexe, care presupun mai întâi identificarea surselor de finanțare, apoi derularea investițiilor, pentru ca, în cele din urmă, să ajungem și la capitolul promovării, deoarece succesul acestor proiecte este ilustrat, în definitiv, de numărul vizitatorilor.

Dispunem de o ofertă bogată și variată, avem în Craiova Centrul Istoric, complexul Water Park, Parcul «Nicolae Romanescu», Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei, cărora li se vor adăuga în curând Muzeul Cărții și Exilului Românesc, în Casa Dianu, dar și Centrul Internațional «Constantin Brâncuși». Obiceiurile și tradițiile locale, precum și specificul gastronomic completează tabloul lucrurilor pe care le putem arăta oaspeților noștri.

Consider că putem să-i convingem pe vizitatori – fie că ajung aici din rațiuni de afaceri, fie că sunt interesați de sfera culturală – că merită să revină în Dolj, iar aceasta se va traduce în beneficii pentru economia județului, reflectându-se și în veniturile unităților de cazare, și în cele ale restaurantelor, și în încasările instituțiilor muzeale sau de spectacole și concerte. De aceea, doresc să-i felicit pe colegii noștri, pentru că au reușit să ducă la bun sfârșit un proiect laborios“, a afirmat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

La rândul său, directorul Direcției de Imagine din cadrul Consiliului Județean, Larisa Răducan, a precizat: „Aplicația de turism «Discover Dolj» este un proiect dezvoltat de CJ, prin intermediul Direcției de Imagine, care a lucrat timp de mai multe luni pentru a asigura succesul demersului, împreună cu firma Eventya, din Sibiu. Această platformă informatică este gândită ca un ghid turistic digital și își propune să reunească, într-un mod simplu și prietenos, sugestii pentru petrecerea timpului liber, recomandări de restaurante, baruri, dar și de evenimente care sunt organizate de instituții publice.

Aplicația se adresează atât turiștilor, cât și doljenilor, fiind disponibilă în variantă bilingvă, română și engleză. Originalitatea ei constă în faptul că fiecare actor social care se regăsește în această aplicație poate să-și gestioneze singur noutățile și informațiile care au legătură cu activitatea sa. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care, de-a lungul acestor luni, au muncit cu seriozitate pentru a duce la bun sfârșit proiectul, precum și conducerii Consiliului Județean Dolj, pentru întreaga susținere acordată.“

La conferința de presă organizată pentru a marca lansarea ghidului turistic digital „Discover Dolj“ au mai participat administratorul public al județului, Cosmin Durle, și șeful Biroului Informatică din cadrul Direcției de Imagine, Andrei Nanu.

www.discoverdolj.ro – Dolj County’s official travel guide


⛪️ tourist attractions ? events ? reviews & recommendations ⛺️ accommodation ?restaurants, bars, pubs, cafes ? arts & culture ⛱leisure & fun ? tourist services & more

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Filarmonica Oltenia: Dezbatere de interes public- Efectele devastatoare ale drogurilor, speakeri Cătălin Țone, expert antidrog, si Diana Stănculeanu, psihoterapeut

Speakerii Cătălin Țone, expert antidrog, si Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.