Ultimele știri
Acasă / Administratie / Cea mai veche autostradă din România, A1 București – Pitești, va avea trei benzi pe sens
SERPICO CRAIOVA

Cea mai veche autostradă din România, A1 București – Pitești, va avea trei benzi pe sens

Cea mai veche autostradă din România, A1 București – Pitești, va avea trei benzi pe sens. Compania de drumuri, citată de euronews.ro, a anunțat că va scoate la licitație studiul de fezabilitate. Pe lângă aceasta vor mai fi extinse și două tronsoane din A2 și A3.

Cele mai optimiste proiecte de autostrăzi din România aveau termen de finalizare 4-5 ani, însă doar pe hârtie au rămas așa, pentru că durata de execuție a fost mult mai mare.

Acum este în discuție lărgirea la trei benzi pe sens, pentru anumite tronsoane de autostradă. În primul rând, cea mai veche autostradă din România, A1, va fi lărgită la trei benzi pe toată lungimea sa, iar unele tronsoane din A2 și A3 vor fi lărgite la 3 benzi pe sens.

Cea mai veche autostradă din România, A1 București – Pitești, va avea trei benzi pe sens. – Copyright Euronews România.

Este vorba despre un tronson din A2, între București și Fundulea, pe o lungime de 26 de kilometri și pe A3 între Moara Vlăsiei și Dumbrava, pe o lungime de 28 de kilometri. Dumbrava va face conexiunea cu viitoarea Autostradă A7 care va lega Muntenia de Moldova.

Proiectul are ca scop fluidizarea traficului, pentru că dacă vorbim de A2 și A3, acolo traficul crește, mai ales în perioadele de vacanță, iar pe A1 valorile de trafic ating o medie de peste 40.000 de mașini, zilnic. A1 face parte dintr-un coridor paneuropean.

Deocamdată, va fi scos la licitație studiul de fezabilitate. Proiectantul are la dispoziție apoi un an și jumătate pentru a face studiile tehnice și studiul de fezabilitate.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.