Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Deputatul Cupă ii bate obrazul lui Tăriceanu: Când vi s-au oferit, de către același PSD, zone de influență politică în plan local tot mită a fost?! PLUS: Parlamentarul reface grupul ALDE la Camera Deputaților
SERPICO CRAIOVA

Deputatul Cupă ii bate obrazul lui Tăriceanu: Când vi s-au oferit, de către același PSD, zone de influență politică în plan local tot mită a fost?! PLUS: Parlamentarul reface grupul ALDE la Camera Deputaților

Fostul lider al ALDE Dolj, Ion Cupă, a anunțat că a revenit în grupul parlamentar al ALDE, pentru a permite partidului să-și numească reprezentanți în secțiile de votare la scrutinul pentru alegerea președintelui.

”In urma discuțiilor cu toți colegii mei, deputați ALDE, alături de care am construit în ultimii ani proiectul politic democrat -liberal am decis astăzi, 21 octombrie 2019, refacerea grupului parlamentar ALDE la Camera Deputaților, prin reafilierea mea la grup.

Am făcut acest gest de reconciliere, absolut necesar, pentru a da posibilitatea miilor de membri ALDE să poată fi desemnați in sectiile de votare la alegerile care urmează. Este exprimarea, într-un moment limită pentru partid, a respectului meu pentru eforturile făcute de acești oameni de-a lungul anilor pentru a ține în viață ALDE, un proiect care dacă nu ar fi fost lovit din toate părțile, ar fi fost astăzi poate principala forță liberală din România.

Dincolo de lideri și de orgoliile lor importanți cu adevărat sunt oamenii care construiesc acolo la firul ierbii, cu sacrificii și cu bună credință. Sper ca acest gest al meu să marcheze un restart general în abordarea destinului politic al ALDE ”, a transmis deputatul intr-un comunicat de presa.

In alta ordine de idei, parlamentarul doljean il acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că subminează interesul ALDE de a-și reface grupurile parlamentare, atacându-şi proprii parlamentari. Deputatul Ion Cupă îi cere lui Tăriceanu să se abțină de la astfel de declarații „care riscă să pericliteze, ireversibil, soarta ALDE“!

”E de neînțeles cum dl. Tăriceanu riscă să-și submineze propriile inițiative. Și mai cu seamă interesul imediat al ALDE de a-și reface grupurile parlamentare astfel încât partidul să-și poată pune oamenii în secțiile de votare la alegerile prezidențiale. Dl. Tăriceanu a găsit de cuviință să declare ieri seara la TV că ”trei colegi parlamentari au fost mituiți de PSD cu funcții”.

Domnule Tăriceanu,

Atunci când PSD v-a oferit funcția de președinte al Senatului ca să părăsiți PNL acest lucru a fost o mituire a dumneavoastră?! Atunci când PSD v-a oferit ministere in guvernul Ponta, această ofertă a fost o mită pentru dvs și colegii de atunci?! Dar când, în aceeași perioadă, vi s-au oferit, de către același PSD, zone de influență politică în plan local tot mită a fost?!

Cred că ar trebui să vă abțineți de la astfel de declarații care nu vă fac deloc bine și care riscă să pericliteze, ireversibil, soarta ALDE. Mai cu seamă că astăzi, după cum bine știți, urmează să avem o întâlnire importantă cu parlamentarii ALDE pentru a încerca să salvăm grupurile parlamentare și să respectăm astfel solicitările zecilor de mii de membri ai ALDE”, spune, într-o declarație politică, deputatul Cupă.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

INEDIT. 200 de studenți au lucrat patru ani la confecționarea unui brad folosind formule matematice

La Universitatea din Craiova bradul este pregătit. În acest an, UCV inaugurează unul tip origami …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.