Ultimele știri
Acasă / Administratie / Masca nu va mai fi obligatorie în spațiul deschis de la 15 mai, se ridică restricția de circulație de noapte

Masca nu va mai fi obligatorie în spațiul deschis de la 15 mai, se ridică restricția de circulație de noapte

Portul măștii în aer liber nu va mai fi obligatoriu începând din 15 mai, a declarat președintele Klaus Iohannis. De la aceeași dată vor fi ridicate și restricțiile de circulație în timpul nopții

Președintele a mai anunțat că magazinele vor reveni la programul de funcționare obișnuit, iar activitățile sportive în aer liber vor putea avea 25% spectatori.

Majoritatea relaxărilor încep din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, va crește capacitatea de servire în restaurante și asa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi aduse la cunoștința publicului”, a mai adăugat președintele.
Principalele declarații:

Avem nunți, botezuri, mese festive, unde pot participa în exterior, începand cu 1 iunie, maximum 70 de persoane. În interior, maximum 50 de persoane. De la 1 iulie acest număr crește, de la 1 august, crește din nou.

Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunță la restricționarea numărului de participanți.

Similar, la sălile de sport, numărul de participanți este restricționat, însă dacă organizatorul sălii de sport garantează că toate persoanele care intră sunt vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

“In final, o remarcă legată de școli. Noi păstrăm în continaure normele care țin de rata de incidență, deci avem în continuare scenariul verde, galben, roșu. Aceste lucruri se aplică ca și până acum și este previzibil ca în următoarele săptămâni, majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea se vor întoarce fizic în școli. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și este de dorit ca anul școlar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați”, a mai spus Klaus Iohannis

Președintele a mai declarat că obiectivele sunt ca la 1 iunie să fie vaccinați cinci milioane de români, la 1 august, șase milioane, iar de la 1 septembrie șapte milioane de persoane vaccinate. (Sursa:economica.net)

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.