Ultimele știri
Acasă / Administratie / Cercel l-a convins pe Costache ca în toată țara infecționiștii să trateze pacienții de ATI. Un pat simplu la Balș e finanțat triplu cât unul de ATI complet utilat

Cercel l-a convins pe Costache ca în toată țara infecționiștii să trateze pacienții de ATI. Un pat simplu la Balș e finanțat triplu cât unul de ATI complet utilat

În luna februarie profesorul Cercel ne spunea că boala COVID 19 e doar o gripă, că Wuhan e un punct pe hartă și că spirtul nu e bun ca dezinfectant. O lună mai târziu, Cercel a văzut oportunitatea de a-și trage partea leului din pandemie și l-a manipulat pe naivul Victor Costache care a semnat un ordin de ministru prin care activitatea de tratare a pacienților critici care au nevoie de terapie intensivă să fie gestionată în toată țara de infecționiști.

Situația a fost perpetuată de ministrul Nelu Tătaru care nu a înțeles situația sau nu a vrut să-l deranjeze pe profesorul Cercel. Abia după ce protestul Societății de Anestezie și Terapie Intensivă a fost făcut public de mass-media, Tătaru a catadicsit să trimită Corpul de Control la Institutul Matei Balș. Și deși știa de două luni și jumătate de risipa banilor în toată țara prin ordinul ministrului Costache, Tătaru nu a modificat actul normativ. Ori pălăria de ministru e mult prea mare pentru Nelu Tătaru, ori interesele lui Streinu-Cercel l-au prins și pe ministru, scriu jurnaliștii Curentul.info.

În data de 15 mai 2020 Profesorul Dr. Șerban Bubenek, Președinte al Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) și Profesorul. Dr. Dorel Săndesc, Președinte al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății au protestat energic față de adoptarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 489 din 23 martie 2020 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici, cu infecții emergente și reemergente (AP-IE/RE).

Prin acest ordin, prof. Streinu-Cercel specializat în epidemiologie și boli infecțioase a preluat efectiv activitatea de terapie intensivă din România.

Ordinul a fost aprobat de fostul ministru Victor Costache după ce în prealabil același ministru, la cererea Prof. Dr. Streinu-Cercel, a format un grup de lucru din 5 medici toți cu specializarea epidemiologie și boli infecțioase care au elaborat fără consultare publică documentul, fără a avea vreo competență omologată în specialitatea ATI.

Este evident că medicul epidemiolog-infecționsit NU are pur și simplu competența de a trata un pacient critic care are o disfuncție acută de organ fie ea respiratorie, cardiacă, neurologică, renală, gastroenterologică, hematologică, singură sau asociată.”, se arată în memoriu. Cei doi profesori de specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă argumentează de ce este pur și simplu inadmisibil și uzurpator ceea ce au făcut cei cinci infecționiști conduși de Streinu Cercel împreună cu fostul ministru Victor Costache.

Argumentele de ordin profesional ale celor doi experți în ATI, AICI

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.