Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Deputat Alexandra Presură, noul președinte al Organizației de Femei a PSD Dolj. Plus: Manda nu renunță la candidaturile anunțate in iulie pentru alegerile 2024
SERPICO CRAIOVA

Deputat Alexandra Presură, noul președinte al Organizației de Femei a PSD Dolj. Plus: Manda nu renunță la candidaturile anunțate in iulie pentru alegerile 2024

Organizația de Femei Social Democrate (OFSD) Dolj si-a ales conducerea, sâmbătă, în cadrul Conferinței Județene ce s-a desfasurat la Filarmonica Oltenia Craiova.

In fruntea organizatiei OFSD Dolj a fost desemnată deputat Alexandra Presură. ”(…) Astăzi avem șansa să ne conectăm la adevărate surse de inspirație, prin prezența invitaților noștri, împreună cu care vom dezbate teme prioritare, teme ce au în prim plan rolul femeii în societate și politică, atât la noi în țară, cât și la nivelul Uniunii Europene. În organizația PSD Dolj, femeile sunt susținute, de aceea în momentul de față, la nivelul județului nostru avem 4 femei parlamentar, 8 femei primari, 4 femei viceprimar, inclusiv la Craiova, 10 femei vicepreședinte PSD Dolj, și 97 de femei consilieri. În acest sens, mulțumim conducerii PSD Dolj pentru susținere și încredere”, a declarat deputat Alexandra Presură.

La conferinţa de alegeri a fost constituit si Biroul Executiv de conducere al OFSD Dolj, in functia de secretar fiind aleasa Mihaela Barbieru.

”(…) Este meritul intregii echipe, al Organizatiei de Femei si vreau sa va multumesc tuturor doamnelor si colegilor din PSD Dolj pentru ca prin tot ceea ce faceti la nivelul administratiei si politicii ma faceti sa fiu mandru de voi! Ma faceti sa merg la Bucuresti cu pieptul in fata spunand ca reprezint una dintre cele mai puternice organizatii din tara. Daca vorbim de numar de voturi sau procente am fost in ultimii zece ani de zile in top 3. Le spun bun venit in PSD noilor membre si le multumesc doamnelor care performeaza in politica si administratie! Ne mandrim cu rezultatele voastre si va rog sa o tineti tot asa! Va rog sa ma sustineti ca anul viitor, la alegerile locale, pe fiecare lista de consilieri locali in zona eligibila sa se regaseasca cel putin o femeie, cel putin un tanar si presedinta OFSD Dolj sa ocupe un loc in Parlamentul Romaniei.

De asemenea va propun ca domnul ministru Adrian Caciu sa fie locul 1 pe lista de candidati la Camera Deputatilor si candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj sa fie actualul presedinte, Cosmin Vasile, cu domnul Antonie Solomon vicepresedinte, pentru ca in viitor ni se va alatura si cu acte si va face parte din echipa.

La Primaria Craiova va propun drept candidat pe Lia Olguta Vasilescu. Va multumesc pentru tot si felicit noua presedinta a OFSD Dolj, pe Alexandra Presură, un om care a performat la nivelul Organizatiei de Tineret si sunt convins ca o va face si la OFSD!”, a declarat președintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda.

Au fost prezenţi: presedintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, prim-vicepresedintele PSD Dolj, Cosmin Vasile, presedintele PSD Craiova, Lia Olguta Vasilescu, impreuna cu Biroul Permanent Judetean al PSD Dolj.In calitate de invitate la Conferinta Judeteana de Alegeri a OFSD Dolj au fost prezente doamnele: Rovana Plumb – europarlamentar, Corina Cretu – europarlamentar, Natalia Intotero – Ministrul Ministerului Investitiilor si Proiectelor, Simona Bucura – Ministru Muncii, Maria Grapini – europarlamentar, Maria Lazar – secretar OFSD Romania, Maya Teodoroiu – deputat, Mariana Cirstea – secretar general adjunct la Ministerul Fondurilor Europene, Manuela Catrina – subsecretar de stat – Directoratul National de Securitate Cibernetica, Anca Burdusanu – presedinte OFSD Gorj, Corina Sulger – presedinte OFSD Olt.

Temele dezbatute in cadrul Conferintei:

– LEADERSHIP POLITIC, SUBREPREZENTAREA FEMEILOR ÎN POLITICA, EGALITATEA DE GEN

– ROLUL FEMEII CA EDUCATOR

– DEZVOLTARE PERSONALA. ADAPTABILITATE LA SCHIMBARE SI SUCCESUL FEMEII IN POLITICA

– BALANTA INTRE VIATA PERSONALA SI VIATA PROFESIONALA

Ca fapt inedit, la finalul discursului prim-vicepresedintelui Cosmin Vasile, barbatii prezenti in sala au avut un mic protest, ridicand mai multe pancarte cu mesaje prin care cereau egalitate de sanse a barbatilor cu femeile din PSD Dolj, se mai arată în comunicatul remis presei.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Votul European Best Destinations s-a inchis. Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în Europa. A intrecut in frumusete targurile din Viena, Praga sau Londra. Cum a reactionat primarita Olguta Vasilescu

Update. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat joi seara, 7 decembrie, pe rețelele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.