Ultimele știri
Acasă / Diverse / Dosarul Revoluţiei se întoarce la Parchetul Militar pentru refacerea anchetei
SERPICO CRAIOVA

Dosarul Revoluţiei se întoarce la Parchetul Militar pentru refacerea anchetei

Dosarul Revoluţiei în care fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu sunt acuzaţi printre alţii de infracţiuni contra umanităţii se întoarce la Parchetul Militar pentru refacerea anchetei.

Decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Parchetul General a reacţionat, spunând că urmărirea penală nu este afectată de motive de nelegalitate şi că dosarul a fost întors la procurori pentru unele nereguli în rechizitoriu.

Radio Romania Actualitati: “Procurorii anunță că vor examina motivele deciziei de restituire și probele rămase câștigate cauzei cu celeritate pentru a reface rechizitoriul și soluționa ancheta. Mai mult, procurorii informează că studiază de doi ani jurisprudenţa internațională în materia infracțiunilor considerate crime împotriva umanității. În luna mai s-a decis ca dosarul să fie restituit anchetatorilor, dar hotărârea a fost atacată de procurorii militari și de mai multe părți vătămate, iar contestațiile acestora respinse.

În urmă cu un an, judecătorul a exclus mai multe probe din dosar, precum rapoartele comisiei senatoriale, sintezele procurorilor făcute între 1990-1994, rapoartele întocmite de SRI și declarații date de zeci de persoane vătămate. Dosarul Revoluției a fost trimis în instanță în aprilie 2019. Fostul președinte, Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru, Gelu Voican Voiculescu, și generalul Iosif Rus, fost şef al Aviației Militare, sunt acuzați în acest dosar de săvârşirea infracțiunilor contra umanității. Peste 5.000 de părţi civile au fost citate în aceşti doi ani, iar fostul președinte Ion Iliescu nu s-a prezentat la niciun termen al procesului.”

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.