Ultimele știri
Acasă / Administratie / Se ridică restricțiile doar pentru persoanele vaccinate complet. Hotărârea luată de Guvern pentru 1 iunie. Document
SERPICO CRAIOVA

Se ridică restricțiile doar pentru persoanele vaccinate complet. Hotărârea luată de Guvern pentru 1 iunie. Document

foto:evz.ro

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care vor fi implementate noile relaxări ale restricțiilor anti-Covid la data de 1 iunie. Va fi fără limită de participanții la concerte, spectacole, nunți sau botezuri, dacă toți aceștia sunt vaccinați. Fără mască la birou tot pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane.

Guvernul a decis joi relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie. Vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate, relateaza evz.ro.

De asemenea, începând cu 1 iunie, vor putea fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală. Se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă toate sunt vaccinate.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, începând cu data de 1 iunie, „se permite desfășurarea activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu: „S-a mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grupuri”

S-a aprobat desfasurarea evenimentelor private – nunți, botezuri etc – cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toți sunt vaccinați.

Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului și la exterior, dar și la interior.

Centre de vaccinare la evenimentele sportive

Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau prezintă test negativ sau se vaccinează înainte de intrarea la eveniment. Asta înseamnă că la evenimentele sportive vom avea centru de vaccinare.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale sau științifice, artistice sau de divertisment, în spații închise, de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Același lucru este valabil și în ceea ce privește workshop-urile, iar dacă toate persoanele sunt vaccinate, capacitatea poate fi folosită la maximum.

Se permite desfășurarea conferințelor cu cel mult 100 de persoane și a fost creată posibilitatea de participare la capacitate maximă dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Se redeschid spațiile de joacă la interior și piscinele

S-au redeschis locurile de joaca din spațiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și sub conditia ca insotitorii copiilor sa faca dovada trecerii prin boala sau a vaccinării.

Sălile de sport pot să folosească 70% din capacitatea spațiului, numărul partcipanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați. S-au redeschis piscinele interioare cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului.

Vești bune pentru industria HoReCa

A fost crescut gradul de ocupare al meselor pentru restaurantele din interior de la 50% la 70%. Dacă toti sunt vaccinati, numarul participantilor poate fi mai mare.

Gradul de ocupare a spațiilor de cazare a crescut de la 70% la 85% pentru unitățile de cazare de pe litoral.

S-au redeschis barurile, discotecile și sălile de jocuri în intervalul orar 05-24, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele vaccinate.

A fost crescut gradul de ocupare a spațiilor dedicate jocurilor de noroc de la 50% la 70% din capacitate.

Excepție privind purtarea măștii

A fost introdusă excepția de la purtarea măștii de protecție pentru persoanele vaccinate, care lucrează în spații închise, unde nu se află mai mult de 5 lucrători.

Pentru intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini în scop turistic, de la 1 iunie – noi excepții de la măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zone de risc epidemiologic, astfel: persoanele trecute prin boală și aflate între a 14-a și a 90-a zi de la data confirmării, copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ PCR, copiii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani dacă prezintă rezultat negativ PCR, persoanele care intră pe teritoriul național pentru o perioadă mai scurtă de trei zile și prezintă un test negativ pentru coronavirus”, a spus premierul Florin Cîțu. sursa;evz.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PROGRAM ZILELE MUNICIPIULUI CRAIOVA, 30 mai – 02 iunie 2024

Joi, 30 mai 09:00 – 17:00 Muzeul Cărții și Exilului Românesc Expoziţie de artă fotografică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.