Ultimele știri
Acasă / Administratie / Sorin Manda: Aeroportul International Craiova este unul dintre pariurile câștigate de Consiliul Județean Dolj

Sorin Manda: Aeroportul International Craiova este unul dintre pariurile câștigate de Consiliul Județean Dolj

Aeroportul International Craiova este unul dintre pariurile câștigate de Consiliul Județean Dolj, afirmă directorul Aeroportului, Sorin Manda.

“După o serie de investiții succesive, continuăm dezvoltarea și modernizarea la standarde europene. Astăzi, în prezența președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, a primarului municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu și a prefectului de Dolj, Dan Diaconu, am marcat darea în folosință a două corpuri de clădiri noi – terminalul de sosiri și terminalul plecări, în suprafață totală de 2250 metri pătrați.

Cele două noi terminale vor prelua din fluxul de pasageri, pentru terminalul plecări fiind disponibile opt ghișee noi și va avea ca funcțiune principală zona de checkin, iar corpul sosiri va prelua o parte din procesul de control pașapoarte, sosiri și preluare bagaje.

Este o investiție extrem de importantă, în valoare de peste 27 de milioane de lei care a fost finanțată în totalitate de către Consiliul Județean Dolj.

Mulțumim celor peste 1,5 milioane de pasageri care au tranzitat Aeroportul Internațional Craiova pentru înțelegerea arătată de-a lungul perioadei de lucrări efectuate, din 2019 și până astăzi”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda.

La rândul sau, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a declarat:

“??????̦?? ??????? ?????? ????????? ???????????? ????????̦????? ???????. ????̆?? ? ???? ??? ??????????? ????? ????̆ ????????? ??? ???????????? ?? ?????̆?? ?̦? ?? ?????? ??? ???????????? ????????̦????? ???????, ?̂???-?? ?????? ?̂? ???? ????̆??? ?? ???????? ???? ?̂? ????????̆ ????̦????, ?? ? ???????????? ?????? ???? ????? ?? ????? 60.000 ?? ??̆??̆????.

Cele două corpuri de clădire, lipite de fiecare dintre vechile terminale, sunt concepute să mărească suprafațele destinate preluării pasagerilor la check-in și check-out. În total, o suprafață construită de 1500 mp și desfășurată de 2250 mp ce a fost dată în exploatare Aeroportului Internațional Craiova, după o investiție a Consiliului Județean Dolj ce depășește 31 milioane de lei.

Investiția noastră va continua cu realizarea unei parcări cu 187 de locuri, a cărei valoare se ridică la 6,5 milioane de lei. Anunțul pentru atribuirea contractului de lucrări urmează să fie publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Vestea bună este că încercăm să recuperăm cea mai mare parte din investițiile Consiliului Județean Dolj prin accesarea fondurilor europene nerambursabile în cadrul unui apelul de proiecte retrospective. Sperăm să fim eligibili și să bifăm o nouă investiție pentru care reușim să obținem bani europeni.

Tot astăzi, am făcut o vizită pe șantierul noului terminal, împreună cu reprezentanții presei. Se lucrează în ritm alert la toate cele trei corpuri de clădire, dar și la infrastructura de mișcare. Avansul lucrărilor este vizibil și, dacă vremea va permite, se va vedea o evoluție rapidă a construcției.”


Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.