Ultimele știri
Acasă / Administratie / Sorin Manda: Aeroportul International Craiova este unul dintre pariurile câștigate de Consiliul Județean Dolj
SERPICO CRAIOVA

Sorin Manda: Aeroportul International Craiova este unul dintre pariurile câștigate de Consiliul Județean Dolj

Aeroportul International Craiova este unul dintre pariurile câștigate de Consiliul Județean Dolj, afirmă directorul Aeroportului, Sorin Manda.

“După o serie de investiții succesive, continuăm dezvoltarea și modernizarea la standarde europene. Astăzi, în prezența președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, a primarului municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu și a prefectului de Dolj, Dan Diaconu, am marcat darea în folosință a două corpuri de clădiri noi – terminalul de sosiri și terminalul plecări, în suprafață totală de 2250 metri pătrați.

Cele două noi terminale vor prelua din fluxul de pasageri, pentru terminalul plecări fiind disponibile opt ghișee noi și va avea ca funcțiune principală zona de checkin, iar corpul sosiri va prelua o parte din procesul de control pașapoarte, sosiri și preluare bagaje.

Este o investiție extrem de importantă, în valoare de peste 27 de milioane de lei care a fost finanțată în totalitate de către Consiliul Județean Dolj.

Mulțumim celor peste 1,5 milioane de pasageri care au tranzitat Aeroportul Internațional Craiova pentru înțelegerea arătată de-a lungul perioadei de lucrări efectuate, din 2019 și până astăzi”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda.

La rândul sau, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a declarat:

“𝑪𝒐𝒏𝒅𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒓𝒏𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒑𝒂𝒔𝒂𝒈𝒆𝒓𝒊𝒊 𝑨𝒆𝒓𝒐𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑰𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍 𝑪𝒓𝒂𝒊𝒐𝒗𝒂. 𝑨𝒔𝒕𝒂̆𝒛𝒊 𝒂 𝒂𝒗𝒖𝒕 𝒍𝒐𝒄 𝒊𝒏𝒂𝒖𝒈𝒖𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒐𝒖𝒂̆ 𝒆𝒙𝒕𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓𝒊 𝒂𝒍𝒆 𝑻𝒆𝒓𝒎𝒊𝒏𝒂𝒍𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒆 𝑷𝒍𝒆𝒄𝒂̆𝒓𝒊 𝒔̦𝒊 𝒅𝒆 𝑺𝒐𝒔𝒊𝒓𝒊 𝒂𝒍𝒆 𝑨𝒆𝒓𝒐𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑰𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍 𝑪𝒓𝒂𝒊𝒐𝒗𝒂, 𝒊̂𝒏𝒕𝒓-𝒖𝒏 𝒎𝒐𝒎𝒆𝒏𝒕 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒏𝒖𝒎𝒂̆𝒓𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒑𝒂𝒔𝒂𝒈𝒆𝒓𝒊 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒊𝒏𝒖𝒂̆ 𝒄𝒓𝒆𝒔̦𝒕𝒆𝒓𝒆, 𝒄𝒖 𝒐 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒊𝒛𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒍𝒖𝒏𝒂 𝒊𝒖𝒏𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒔𝒕𝒆 60.000 𝒅𝒆 𝒄𝒂̆𝒍𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒊.

Cele două corpuri de clădire, lipite de fiecare dintre vechile terminale, sunt concepute să mărească suprafațele destinate preluării pasagerilor la check-in și check-out. În total, o suprafață construită de 1500 mp și desfășurată de 2250 mp ce a fost dată în exploatare Aeroportului Internațional Craiova, după o investiție a Consiliului Județean Dolj ce depășește 31 milioane de lei.

Investiția noastră va continua cu realizarea unei parcări cu 187 de locuri, a cărei valoare se ridică la 6,5 milioane de lei. Anunțul pentru atribuirea contractului de lucrări urmează să fie publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Vestea bună este că încercăm să recuperăm cea mai mare parte din investițiile Consiliului Județean Dolj prin accesarea fondurilor europene nerambursabile în cadrul unui apelul de proiecte retrospective. Sperăm să fim eligibili și să bifăm o nouă investiție pentru care reușim să obținem bani europeni.

Tot astăzi, am făcut o vizită pe șantierul noului terminal, împreună cu reprezentanții presei. Se lucrează în ritm alert la toate cele trei corpuri de clădire, dar și la infrastructura de mișcare. Avansul lucrărilor este vizibil și, dacă vremea va permite, se va vedea o evoluție rapidă a construcției.”


Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

O nouă categorie de angajați români va beneficia de carduri cadou peste doar câteva zile. Tichete de până la 300 de lei pentru 8 Martie

Este vorba despre doamne, care sunt recompensate de unii angajatori, cu ocazia zilei de 8 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.