Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Directorul general al Agenției de Energie Nucleară SUA, William Magwood, vine la Universitatea din Craiova
SERPICO CRAIOVA

Directorul general al Agenției de Energie Nucleară SUA, William Magwood, vine la Universitatea din Craiova

Directorul general al Agenției de Energie Nucleară SUA, William Magwood, vine la Universitatea din Craiova și va participa la o sesiune specială pe tema „Nuclear Energy Opportunities and Challenges in a New Era”.

William Magwood va avea o întâlnire cu studenții și cadrele didactice ale UCV, vineri, 13 octombrie 2023, de la ora 09:00, în Aula “Mihai I al României”.

La eveniment, se va discuta despre rolul universităților în promovarea unor tehnologii curate de generare a energiei nucleare și a unor strategii globale de utilizare pașnică a acesteia.

În plus, Magwood va vorbi cu reprezentanții Universității din Craiova și despre strategia de formarea a specialiștilor în domeniul energiei nucleare, în contextul în care, în următorii ani, va fi nevoie de cel puțin 2000 de angajați în acest sector.

Întâlnirea are loc în cadrul workshop-ului „Physics în Balkans and the European Integration”, organizat de Facultatea de Științe.

Agenția de Energie Nucleară este o instituție interguvernamentală care facilitează cooperarea între țările cu infrastructuri avansate de tehnologie nucleară în vederea obținerii excelenței în materie de securitate nucleară, tehnologie, știință, mediu și legislație, informează Departamentul de Relații Publice și Imagine Academică al UCV.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Votul European Best Destinations s-a inchis. Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în Europa. A intrecut in frumusete targurile din Viena, Praga sau Londra. Cum a reactionat primarita Olguta Vasilescu

Update. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat joi seara, 7 decembrie, pe rețelele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.