Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / ClusterPower, controlată de trei antreprenori români, va construi lângă Craiova un centru de date pe care îl prezintă unul dintre cele mai mari din Europa

ClusterPower, controlată de trei antreprenori români, va construi lângă Craiova un centru de date pe care îl prezintă unul dintre cele mai mari din Europa

Compania ClusterPower, înființată și controlată de trei antreprenori români, a început construția, lângă Craiova, a celui mai mare centru de date din România și unul dintre cele mai mari din Europa. ClusterPower va crea o infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, în urma unei investiții inițiale de 172 milioane lei (36 milioane euro), din care 82 milioane de lei este asigurată printr-un ajutor de stat acordat anul trecut de Ministerul de Finanțe. Diferența este acoperită din fondurile proprii ale companiei și alte surse de finanțare, scrie profit.ro.

ClusterPower a fost înființată în 2019 de Cosmin Georgescu, Vladimir Ester și Carmen Ursa Georgescu.

Proiectul va fi construit în etape în localitatea Mischii, județul Dolj, pe un teren în suprafață de 25.427 metri pătrați, aflat în proprietatea ClusterPower. Parcul tehnologic va include tehnologii avansate de calcul și o infrastructură energetică eficientă și rezilientă. Odată cu finalizarea investiției, estimată în 2025, ClusterPower va fi cel mai mare furnizor de Cloud și Compute din Europa de Est și al șaselea din Europa și va avea o prezență globală, asigurată prin conectarea la 750 de centre de date din întreaga lume.

Lucrările primului modul sunt estimate să se încheie în decembrie 2021. Echipele implicate în proiect provin din România, SUA, Germania, Marea Britanie, Austria, Cehia și centrele globale de suport aferente.

Citeste mai mult pe profit.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

STS anunță noi măsuri in privința localizării apelurilor la 112

Noi măsuri ce vor asigura creșterea preciziei localizării apelurilor efectuate la Serviciul de urgență 112 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.