Ultimele știri
Acasă / Administratie / UPDATE. Breşă de securitate: Camera Deputaţilor, atacată de hackeri. Cerere de răscumpărare pentru datele furate. Hackerii anunță că VOR PUBLICA o parte din date

UPDATE. Breşă de securitate: Camera Deputaţilor, atacată de hackeri. Cerere de răscumpărare pentru datele furate. Hackerii anunță că VOR PUBLICA o parte din date

Este breșă majoră de securitate în Parlamentul României, după ce a avut loc un atac cibernetic.

UPDATE. Hackerii au lovit în forță Camera Deputaților. După ce au furat mai multe date personale, inclusiv buletinul premierului Marcel Ciolacu, aceștia au trimis o cerere de răscumpărare. Surse din presă au dezvăluit că o cerere de răscumpărare a fost trimisă pe adresa oficială de e-mail a Camerei Deputaților, la scurt timp după atacul cibernetic.

Potrivit unor surse guvernamentale, hackerii au cerut o sumă de 0,8 bitcoin în schimbul eliberării datelor, ceea ce reprezintă aproximativ 40.000 de euro. “Am obținut peste 250.000 MB de documente și contracte, dar și mai multe informații de la Camera Deputaților din România. Vom publica mai întâi o mică parte din aceste date”, au anunțat hackerii în mediul online.

ştirea iniţială

O breşă de securitate a avut loc la Camera Deputaţilor, Secretariatul General al forului legislativ anunţând că în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor şi că se redactează o plângere la DIICOT.

Potrivit unor surse, citate de realitatea.net, informațiile personale ale lui Marcel Ciolacu au ajuns postate pe un site ilegal de pe DarkWeb. Platforma ilegală este foarte greu de decriptat, iar urmele hackerilor sunt aproape imposibil de găsit. Serviciile sunt în alertă maximă după ce datele politicienilor au ajuns pe aceleași site-uri unde se vând droguri, arme și se comandă asasinate sau răpiri.

Informația a fost confirmată oficial. A fost furat buletinul premierului Marcel Ciolacu și cel al lui Alfred Simonis – președintele Camerei Deputaților. În plus, hackerii au sustras datele cardurilor unor deputați. Datele ar fi ajuns deja pe darkweb.

Instituţia a precizat că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

Potrivit unor surse realitatea.net, site-ul a fost spart în weekend, iar printre documentele sustrase se află și documente personale, inclusiv ale premierului Marcel Ciolacu.

„A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, anunţă Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

„Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, mai arată instituţia.

Pentru cele mai importante știri ale zilei, dați LIKE paginii noastre de Facebook!

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.