Ultimele știri
Acasă / Administratie / Premieră în România. Proiect pe bază de senzori pentru prevenirea inundațiilor
SERPICO CRAIOVA

Premieră în România. Proiect pe bază de senzori pentru prevenirea inundațiilor

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor au început pregătirile pentru un proiect de protecţie împotriva inundaţiilor şi pentru gospodărirea apei în Bazinul Ciucului. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat că se vor instala senzori în pâraie pentru prevenirea inundațiilor. Acesta are în plan și dezvoltarea unui sistem de alimentare cu apă cu utilitate multiplă.

“În pâraiele din zonă vor fi instalaţi senzori pentru măsurarea debitului de apă şi pe baza unui plan integrat ar urma să fie dezvoltat un sistem de irigare care să furnizeze apă pentru întreţinerea pârtiilor de schi iarna, activităţile agricole vara, şi chiar să genereze electricitate. Lucrăm la pregătirea unui proiect modern de management de protecţie împotriva inundaţiilor şi gospodărirea apei în Bazinul Ciucului”, a explicat Barna Tanczos, intr-o postare pe Facebook.

„România are nevoie de specialişti pentru a dezvolta un sistem de management al apelor adaptat la provocările schimbărilor climatice şi la fenomenele meteorologice extreme din ce în ce mai frecvente. (…) Din PNRR se pot finanţa proiecte care oferă soluţii atât pentru protecţia împotriva inundaţiilor, cât şi pentru nevoile specifice de alimentare cu apă ale fiecărei regiuni”, a mai precizat Barna Tanczos.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.