Ultimele știri
Acasă / Politica / Miting PSD, prezența reală
SERPICO CRAIOVA

Miting PSD, prezența reală

Nu există publicație în România care să nu fi scris despre mitingul electoral PSD de la Craiova. Numărul participanților anunțat de liderii PSD de la Dolj – aproximativ 40.000 de mii, nu pare credibil pentru mulți dintre cei care au analizat imaginile: politicieni, ziariști, cetățeni fără coloratură politică, membri ai altor partide, analisti politici, s.a.m.d.

Spre exemplu, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel spune ca a calculat milimetric prezenta umană la mitingul PSD. Iata ce i-a ieșit:

S-a supărat Olguța Vasilescu că nu i-am numărat bine susținătorii – zic soții Vasilescu 40000, că așa au promis, zic eu 11000 din experiența mitingurilor anterioare, chiar și din Craiova.

Am zis să îmi rup jumătate de oră să fac o analiză atentă pe tema asta ca să nu rămânem amândoi mincinoși. Uitându-mă pe imaginile filmate cu drona, văd patru zone unde se află participanți la miting, dar și densitatea mulțimii.

Zona 1 – Hașurat portocaliu deschis

Strada A.I Cuza, chiar în fața scenei până la capătul pieței Shakespeare. Zona are 87 de metri lungime și 20 de metri lățime, incluzând trotuarele, totalizând 1740mp. Aici spațiile goale sunt mici, dar există, oamenii sunt la o distanță de un braț unul de altul, ceea ce arată o densitate de un om per metru pătrat.

  • Estimat zona 1: 2000

Zona 2 – Hașurat galben

Pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu

Zona asta are 87 de metri lungime și 25 de metri lățime, în total în jur de 2175 mp. Se observă pe imagini că jumătate din suprafață este goală (1000 mp) și iar acolo unde sunt (1175 mp) oamenii sunt rari cu o densitate estimată între 0.5 și 1 om per metru pătrat.

  • Estimat zona 2: 500 – 1000

S-a supărat Olguța Vasilescu că nu i-am numărat bine susținătorii – zic soții Vasilescu 40000, că așa au promis, zic eu…

Publicată de Adrian-Claudiu Prisnel pe Duminică, 14 aprilie 2019

Zona 3 – Hașurat portocaliu închis

Strada A.I Cuza de la Scena până la intersecția cu Theodor Aman. Zona are 77 metri lungime, 20 lățime și aproximativ 1540 mp. Este zona cea mai îngustă și cea care pare cea mai dens populată, la o densitate de 2 oameni per metru pătrat.

  • Estimat zona 3: 3000

Zona 4 – Hașurat cu roșu

De-a lungul străzii A.I Cuza în fața Primăriei, pe o lungime de 55 metri, și 30 de metri lățime cu tot cu trotuare și o suprafață de 1650 mp. Aici mulțimea este rarefiată, distanța dintre oameni este mare, iar densitatea este probabil mai mică de 0.5 oameni per metru pătrat.

  • Estimat zona 4: 1000 oameni

Ca să fie peste 40000 cât minte Olguța Vasilescu, ar fi trebuit ca 7-8 oameni să se înghesuie pe fiecare metru pătrat, din cei 6000 ocupați de participanții la miting.

Calculele spun că au fost 7000 de oameni, în scenariul cel favorabil. Am zis 11000 gândindu-mă că vor să aducă 100 de oameni din fiecare comună, dar nu i-au putut mobiliza. La atâția primari PSD, plus cei recent achiziționați de la PNL, UNPR, și ALDE, este puțin, foarte puțin.

La final vreau să vă spun un lucru:

Cel mai mare miting care a avut loc la Craiova a fost cel împotriva voastră, 20000 de oameni care au protestat, spontan, împotriva OUG 13, împotriva lui Dragnea, Iordache și Olguța Vasilescu, împotriva PSD. Nu mai sunteți nici aici atât de puternici și nici atât de mulți, pe cât spuneți voi că sunteți”, a scris deputatul USR pe Facebook.

În replică, consilierul local PSD Lucian Dindirică a postat pe Facebook imagini de la miting filmate cu drona. El punctează despre numärul real al susținătorilor mitingului:

“De vineri toți neputincioșii din politică numără și renumără participanții de la mitingul #PSD. De fiecare dată le ies mai puțini. Îi ajut cu 3 instantanee de sus, din 3 unghiuri diferite.
P.S. Știu că v-am stricat weekendul. Prin postarea asta vreau să vă prelungesc suferințele.
P.S.2 Sper că știți să numărați peste 40,000 nu doar până spre 2000!!! Și să terminați până pe 26 mai…”

Părerea noastră

Mitingul PSD din 12 aprilie 2019 va rămâne, în mod cert, în memoria colectivă a tuturor românilor% mitingul prin care Dragnea isi arata puterea sustinatorilor celor care vor sa il vada la puscarie: “Liviule, dacă te arestează, venim și te scoatem!” – mesajul transmis de la tribună.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca, luni, 15 aprilie 2019, un nou termen al apelului declarat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, anunţând părţile că acesta ar putea fi ultimul. Tot luni, ar trebui ca preşedintele PSD Liviu Dragnea, dar şi Olguţa Şefu, fostul director al Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, să dea declaraţii în faţa judecătorilor.

Pe de altă parte, doar Jandarmeria, dacă i se va solicita, ar putea sa lămurească întreaga Românie cu privire la numarul real al sustinatorilor. Sau… poate că Jandarmeria se autosesizează și ne anunță public numărul real al celor care au fost “invitati” să asculte dorința lui Dragnea, ca Olguța Vasilescu și Claudiu Manda să îl näșeascä. Cât de curând!

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Avocatul Gheorghe Piperea face acuzații grave: Reprezentanţi ai autorităţilor statului sunt şi consumatori şi traficanţi de droguri

Avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la alegerile europarlamentare, a declarat joi, la Craiova, că în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.