Ultimele știri
Acasă / alegeri 2024 / Conflict între liderii din teritoriu ai AUR. Ringo Dămureanu, despre Marian Vasile: “Candidatura lui a fost o iluzie!” Republica: Să aflăm și părerea lui Simion/VIDEO

Conflict între liderii din teritoriu ai AUR. Ringo Dămureanu, despre Marian Vasile: “Candidatura lui a fost o iluzie!” Republica: Să aflăm și părerea lui Simion/VIDEO

In pregătirea următoarelor alegeri parlamentare în Romania, care vor avea loc la finalul anului 2024, la Dolj a fost declanșat un adevărat razboi între liderii din teritoriu ai AUR.

Ringo Dămureanu (stânga), George Simion (centru), Marian Vasile (dreapta).

Conflictul mocnea încă din precampania de la locale. Cei doi lideri AUR, Marian Vasile (Craiova) și Ringo Dămureanu (Dolj), au reușit să țină în frâu întreaga poveste conflictuală. Până astăzi.

Intr-o conferință de presă, deputatul Ringo Dămureanu a dezvăluit chestiuni uluitoare din interiorul filialei. El a adus acuzații la adresa colegului de partid si liderul AUR Craiova, Marian Vasile, despre care avea doar cuvinte de laudă înaintea si in timpul scrutinului electoral.

In primul episod derulat astăzi, la sediul din Craiova al filialei, președintele Ringo a găsit si vinovații pentru pierderea Primăriei Craiova, după ce inițial proclamase victoria ca fiind „câștigătorii morali” ai scrutinului electoral din 9 iunie: “candidatul la Primăria Craiova, Marian Vasile”.

Dămureanu l-a mai acuzat pe fostul liberal Marian Vasile că nu a “atacat-o” deloc pe Olguța Vasilescu, candidatul PSD, așa cum promisese că va proceda pentru a scăpa orașul de ”ciuma roșie”.

Deși Vasile a umplut Facebook-ul cu mesaje anti Olguța, multe dintre acestea i-au fost date jos de algoritmii platformei. Ceea ce ne indică faptul că deputatul Ringo nu a apucat să le vadă. Preocupat fiind, probabil, de niște fotografii și înregistrări cu fostul director general al TVR, jurnalista Ramona Săseanu, apărută în peisajul AUR încă de anul trecut și, pe care chiar Ringo i-a prezentat-o lui George Simion. Acum, de fapt in timpul precampaniei, jurnalista ar fi trecut in tabăra lui Vasile si si-ar fi arogat titulatura de coordonator regional al AUR fără ca partidul sa-i fi anunțat, după cum susține deputatul Dămureanu. Ca dovadă, coordonatorul județean Ionel Gheorghe a redat o înregistrare audio cu un dialog care ar fi fost între el și Ramona Săseanu. Vezi în video

Conflictul ar fi degenerat, spun surse din interiorul organizației doljene, după ce deputatul Dămureanu ar fi aflat că jurnalista încearcă să îl convingă pe Simion să îi pună lider la Dolj pe Marian Vasile, lăsându-l astfel pe deputat fără nicio susținere la parlamentare. Mai mult, spun aceleași surse, Ramona Săseanu și-ar dori un mandat de deputat.

Marian Vasile nu a răspuns încă acuzațiilor făcute de colegul de partid Ringo Dămureanu. Nici nu ar avea de ce. Acuzațiile prezentate de deputat intrând la categoria “nemulțumiri personale”.

Rămâne de văzut dacă președintele AUR, George Simion, va aplana sau nu conflictul de la Craiova. Suntem curioși să aflăm pe cine va alege Simion pe lista de parlamentari. Mai mult, suntem de-a dreptul curioși dacă actualii lideri Ringo si Marian vor rămâne la conducerea organizației de la Dolj, respectiv Craiova. Ținând cont că George Simion își respectă electoratul și nu ar dori să lase o imagine neclară asupra alegerilor sale. Surse din anturajul celor doi lideri au declarat că, după conferința de presă, Ringo Dămureanu și Marian Vasile și-ar fi trimis mesaje unul altuia. Ce mesaje și-au trimis, zilele următoare, dacă vom afla.

Vezi integral conferinta de presa:

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.