Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Cum va transforma tehnologia contactless călătoriile în 2022?

Cum va transforma tehnologia contactless călătoriile în 2022?

Jeff Lennon este vicepreședintele pentru vânzări strategice și parteneriate globale la compania de tehnologie portugheză Vision-Box. El explică la euronews ce sunt „tehnologiile biometrice fără contact” și de ce vor schimba viitorul călătoriilor.

După ce COVID-19 a închis complet călătoriile în 2020, 2021 a fost menit să fie anul marii recuperări – și în multe privințe așa a fost. Industria a început încet, dar constant să dea semne de îmbunătățire, împuternicită de vaccinările în masă, testele de călătorie COVID și apetitul consumatorilor de a explora din nou în aer liber.

Pandemia a schimbat pentru totdeauna modul în care operează sectorul călătoriilor și oamenii. Nu mai este vorba despre spontaneitate, ci despre planificare atentă, precauții, documente și navigarea în reguli și reglementări în continuă schimbare.

În ciuda creșterii birocrației, măsurile au pus în cele din urmă cadrul pentru redresarea industriei. Dacă 2021 a fost anul marii renașteri, 2022 urmează să fie în sfârșit aproximativ epoca călătoriilor inteligente.

Jeff Lennon Vision Box

Lumea s-a împăcat, de asemenea, cu realitatea COVID-19 – în timp ce vaccinurile oferă protecție, o amenințare a variantelor de erupție precum Omicron este încă acolo.

Prin urmare, probabil că vom continua cu necazurile legate de documentarea suplimentară a testelor, a certificatelor de vaccin și a carantinelor obligatorii până în 2022. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că industria trebuie să treacă sub presiunea aglomerației și a timpilor de procesare lenți.

Aeroporturile, companiile aeriene și nodurile de transport pot demonstra mai multă rezistență prin implementarea inovației tehnologice pentru a depăși aceste provocări, susținute de scenarii economice creative pentru o rentabilitate mai rapidă a investiției.

Inovația tehnologică va reînvia sectorul călătoriilor

Unele aeroporturi și companii aeriene au realizat rapid necesitatea de a oferi o abordare centrată pe client, accelerând investițiile în soluții biometrice și fără contact, în ciuda recesiunii economice cauzate de COVID.

Companiile aeriene, cum ar fi Emirates și AirAsia, sau aeroporturi, cum ar fi Aeroportul Internațional Felipe Ángeles din Mexic, Kuala Lumpur Internațional din Malaezia și Aeroportul ANA/Vinci din Lisabona sunt în fața pieței în ceea ce privește investițiile în tehnologii biometrice fără întreruperi.

Aceste tehnologii de identificare biometrică dețin cheia pentru a oferi experiențe fără contact în care călătorii pot trece pur și simplu printr-o serie de puncte de contact fără a fi nevoie să interacționeze fizic cu operatorii umani, adică fața lor devine pașaportul lor.

Recunoașterea facială este viitorul.

Toate aceste aeroporturi au implementat instrumente precum platforma Orchestra™ – o platformă de management al identității digitale dezvoltată de Vision-Box pentru conectarea mai multor părți interesate în călătoria călătoriei, îmbunătățind securitatea, experiența clienților și eficiența operațională.

În timpul pandemiei, platforma Orchestra™ a permis pasagerilor să fie procesați în siguranță și distanțați din punct de vedere social de autoritățile de control la frontieră / oficialii companiilor aeriene. Oferind aceste soluții la îndemână, aceste aeroporturi au rezistat pandemiei de COVID-19 mult mai bine decât restul.

O experiență de aeroport fără stres și sigură

Esențial pentru aceste investiții este ideea fundamentală că un pasager trebuie să aibă o experiență ușoară, fără stres, fără a fi nevoit să prezinte în mod repetat mai multe documente de călătorie – chiar de la check-in acasă până la destinație.

Ar trebui să existe o asociere directă între formularele de localizare a pasagerilor din orice țară, informațiile despre vaccinare ale pasagerului și orice teste care se pot aplica. Prin asocierea acreditărilor de sănătate cu identitatea călătorului, agilitatea sistemului va crește și va permite utilizarea portofelelor digitale de călătorie, trecând în același timp prin verificări automate consecvente. Acest lucru ar permite utilizarea în continuare a investițiilor existente făcute în soluții automate de control la frontieră pe tot globul.


Recunoaștere facială cu Emirates Vision Box

Pentru aeroporturi, agenții de control la frontieră și companii aeriene, portofelele de identificare digitală reprezintă o oportunitate de a elimina documentele și de a integra toate informațiile relevante ale pasagerilor într-un profil digital unic securizat, pe primul loc pentru confidențialitate – inclusiv documente de identitate, biometrie, autorizație de călătorie, rezultatele testelor COVID-19 și certificate de vaccin.

Oportunitățile de aici sunt imense – atât în ​​reducerea contactului de la persoană la persoană, cât și în gestionarea eficientă a controalelor în evoluție asupra acreditărilor de călătorie, cât și în prevenirea punctelor fierbinți aglomerate pentru a maximiza fiecare metru pătrat pentru un proces fluid.

2022 va fi un moment definitiv în industrie – o nouă eră a călătoriilor care redefinește modul în care interacționăm cu oamenii, mașinile și împrejurimile. Cele mai de succes guverne, aeroporturi și companii aeriene își vor măsura impactul prin cât de mai puțin intruzive sunt pentru pasageri, crescând în același timp calitatea standardelor de securitate și siguranță.

(sursa: euronews)

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.