Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Guvernul a adoptat ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului
SERPICO CRAIOVA

Guvernul a adoptat ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului în spitale județene, spitale militare și private, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului Ionel Dancă.


FOTO: Getty Images

„A fost adoptată ordonanța de urgență pentru organizarea rezidențiatului în medicină. Această ordonanță de urgență e justificată din punct de vedere al urgenței, pentru că examenul de rezidențiat a fost întârziat. Există un număr de aproximativ 2.000 de absolvenți de medicină, medicină dentară și farmacie. Având în vedere penuria de medici din sistemul medical, e necesar să asigurăm ca ei să își desfășoare rezidențiatul în România și să nu plece din țară. Astfel a fost extinsă zona în care își pot desfășura rezidențiatul”, a spus Ionel Dancă, într-o conferință de presă susținută miercuri la Guvern, relatează Mediafax.

Dancă a adăugat că este o soluție pentru generația tânără să fie motivată, în contextul exodului medicilor români în străinătate.

„Absolvenții de medicină vor putea desfășura rezidențiatul și în spitale județene, militare sau de la nivelul altor ministere. De asemenea, la nivelul spitalelor private. Este, cred, din punctul nostru de vedere, o soluție așteptată de deschidere a rezidențiatului din România către spitalele private și alte unități din țară, astfel încât să poată fi liberalizat accesul la medicină la o formă de rezidențiat și să nu mai fie patronat doar de o parte a sistemului medical”, a spus Dancă. Sursa

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Peste 120 de specialiști, reprezentanți ai cooperativelor agricole din UNCSV, participa la Conferința de încheiere a Proiectului Erasmus+ KA2-VET – Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole

foto: Sens & Contrasens în Agricultură  Lucrările se desfășoară la Hotel Ramada Plaza, în sala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.