Ultimele știri
Acasă / Administratie / Șefa ANDPDCA demontează fake news-ul lipsei banilor pentru plata alocației de hrană și rechizite pentru copiii cu CES din școlile speciale. “Consiliile județene au bani! Este incalificabil faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt folosite din nou ca masă de manevră politică”
SERPICO CRAIOVA

Șefa ANDPDCA demontează fake news-ul lipsei banilor pentru plata alocației de hrană și rechizite pentru copiii cu CES din școlile speciale. “Consiliile județene au bani! Este incalificabil faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt folosite din nou ca masă de manevră politică”

Președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), Maria Mădălina Turza, demontează fake news-ul lipsei banilor pentru plata alocației de hrană și rechizite pentru copiii cu CES din școlile speciale.

“Este incalificabil faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt folosite din nou ca masă de manevră politică într-o luptă inegală, în care noi suntem doar spectatori şi victime.

Aceeiaşi actori politici, prin şefii Consiliilor Judeţene, care în februarie 2019 au alocat #BugetZERO dizabilităţii, zilele trecute au raportat la Ministerul Finanţelor faptul că au excedent bugetar, adică BANI ÎN PLUS, pentru plata alocaţiei de hrană şi rechizite pentru copiii cu CES din şcolile speciale. Pe cale de consecinţă, excedentul a fost retras la rectificarea bugetară. LOGIC.

Aceeiaşi şefi de Consilii Judeţene reclamă în presă de ieri că Guvernul a lăsat copiii cu CES fără banii de hrană şi rechizite.

FAKE NEWS. Alarme false menite să panicheze părinţii pentru a-şi urmări interesele de grup şi de partid.

Vă rog, dragii mei, să contestaţi orice măsură de sistare a acestor bani, căci Consiliile Judeţene au bani.

Am ataşat mai jos exact raportarea Judeţului Mehedinţi care se plânge că nu are bani.

Mă doare, realmente, mă doare, faptul că în loc să ne ocupăm în sfârşit de viaţa copiilor noştri şi a adulţilor cu dizabilităţi batjocoriţi de zeci de ani, trebuie să facem slalomuri şi investigaţii printre capcanele unor oameni de rea credinţă.

Când vom înţelege oare că există lucruri în viaţă, care NU au culoare politică. Drepturile categoriilor vulnerabile nu au voie să fie o armă în mâna niciunui vremelnic actor politic.

Pentru că apărarea drepturilor omului inseamnă apărarea DEMOCRAŢIEI.

Avem atâtea lucruri de construit şi reparat, dar în schimb pierdem timp inutil pentru a demonta minciuni.

Eu nu joc acest tip de joc. Eu am treabă.

Aşa că va rog din suflet să fiţi vigilenţi.

Întrebaţi.

Sunt la un click distanţă”.

Este incalificabil faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt folosite din nou ca masă de manevră politică într-o luptă…

Publicată de Maria Madalina Turza pe Marţi, 3 decembrie 2019
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Se dau bani de la stat pentru cine merge cu bicicleta. Fiecare kilometru este plătit

Inițiativa are loc în Florența și urmează să fie pusă în aplicare începând cu data …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.