Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Europarlamentarul Rareș Bogdan: Forțele Dreptei Românești în frunte cu PNL, PMP, Usr/Plus au zdrobit PSD și la Bruxelles! Video
SERPICO CRAIOVA

Europarlamentarul Rareș Bogdan: Forțele Dreptei Românești în frunte cu PNL, PMP, Usr/Plus au zdrobit PSD și la Bruxelles! Video

Cererea socialiștilor de a pune pe ordinea de zi a Parlamentului European modificarea legislației electorale din România a fost respinsă, miercuri, de plenul parlamentului reunit la Bruxelles cu un vot masiv împotrivă.

PSD a reclamat la Bruxelles schimbarea legislației electorale, dupa ce premierul Ludovic Orban a anuntat ca Executivul isi va asuma răspunderea in Parlament pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, ceea ce s-a și întâmplat.

Astfel, Grupul socialiștilor a solicitat adoptarea unei declarații cu privire la aceste modificări, acuzând că ”se încalcă recomandările Comisiei de la Veneția, pe motiv că modificarea legislației privind alegerea primarilor în două turi are loc cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri ”pe cale extraordinară, fără dezbateri și fără amendamente.P

Rareș Bogdan

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, anunțase la începutul lunii ianuarie, că partidul său va scrie Comisiei Europene, Parlamentului European și tuturor europarlamentarilor pentru a semnala „abuzul” pe care vrea să-l facă guvernul PNL prin schimbarea legilor electorale cu doar câteva luni înainte de locale, pentru ca acestea să poată fi organizate în două tururi de scrutin. Marcel Ciolacu se baza pe o cutumă europeană care stabilește că legislația electorală nu se schimbă înainte de alegeri.

Ce s-a întâmplat astăzi la Bruxelles:

“BreakingNews: PSD IMPOTRIVA ROMANIEI. Socialistii au incercat o mizerie infioratoare ACUM cateva minute in Plenul Parlamentului European de la Bruxelles. Totul la solicitarea socialistilor romani, adica a pesedistilor! Propunerea socialistilor a fost sa introduca pe Ordinea de zi de maine dimineata discutarea “situatiei din Romania cu privire la modificarea legislatiei electorale in Romania, cu 3 luni inainte de Alegerile Locale”.

Au fost batuti crunt, cu 302 la 136 de o majoritate formata din grupurile PPE, Renew, ID, ECR si de abtinerea Verzilor si GUE. Socialistii au fost practic aproape singuri in demersul lor mizerabil de a lipi Romania de Polonia si Ungaria in derapaje cu privire la functionarea democratiei.

Este grav ca tocmai cei care se bateau cu caramida in piept ca nu trebuie duse problemele Romaniei in afara granitelor, ACuM, cand sunt insignifianti si disperati, alungati si tamponati de proprii alegatori, MINT cu nerusinare si incearca sa puna Romania intr-o situatie dificila
pe plan international.

Mizerabil gestul socialistilor europeni, sa nu se informeze despre ce este vorba, incalificabil si ticalos gestul socialistilor romani de la PSD. Fortele Dreptei Romanesti in frunte cu PNL, PMP, Usr/Plus au zdrobit PSD si la Bruxelles!” , a scris pe facebook europarlamentarul PNL.

BreakingNews:PSD IMPOTRIVA ROMANIEI. Socialistii au incercat o mizerie infioratoare ACUM cateva minute in Plenul…

Publicată de Rares Bogdan pe Miercuri, 29 ianuarie 2020

PSD depune moțiune de cenzură

Peşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că partidul va depune, joi, 30 ianuarie 2020, moţiunea de cenzură, la adresa Executivului, în urma angajării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Marcel Ciolacu

Guvernul și-a asumat miercuri, 29 ianuarie 2020, răspunderea în fața Parlamentului pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Premierul Ludovic Orban susține că 80% dintre cetățeni sunt nemulțumiți de primarul lor.

Premierul a motivat asumarea răspunderii prin faptul că.nu este normal să avem primari aleși cu un număr extrem de mic de voturi, un edil avand legitimitate atunci când strânge 50% plus 1 din numărul de voturi.

Premierul le-a spus social-democraților că ar trebui să susțină alegerea primarilor în două tururi, întrucât peste 1.500 din primarii PSD care au câștigat alegerile au fost aleși cu 50% plus 1:

Ludovic Orban

”Am văzut că PSD a anunțat că depune o moțiune de cenzură. Sincer, nu înțeleg motivele acestei moțiuni. M-am uitat pe rezultatele alegerilor locale din 2016, în care trebuie să știți, domnilor parlamentari care nu știți, peste 1.500 din primarii care au câștigat alegerile au fost aleși cu 50% plus 1. Păi, voi ar trebui să susțineți acest sistem de alegere”.

Prin asumarea răspunderii, au fost acceptate și mai multe amendamente ale partidelor parlamentare. Acestea vizează perioada pentru care este permis votul persoanelor cu viza de flotant – 60 de zile, reducerea numărului de semnături pentru depunerea candidaturilor de la 1% la 0,5% din lista electorală din localitatea respectivă, reprezentarea în birourile electorale şi acreditarea observatorilor.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.